Hlavní obsah

Třinec - Sparta 5:4 PPStav série 2:0Třinec doma získal i druhý bod, Spartu porazil v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Buchtele 0 : 1
20. Forman 0 : 2
34. Klepiš 1 : 2
36. Polanský 2 : 2
36. Hrňa 3 : 2
43. Vondrka 3 : 3
45. Pilař 3 : 4
58. Doudera 4 : 4
76. Roth 5 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince zvládli i druhé semifinálové utkání se Spartou, ale o jejich nedělní výhře 5:4 rozhodl teprve čtyři minuty před koncem prodloužení Vladimír Roth. Oceláři měli v normálním čase namále, jejich porážku odvrátil v 58. minutě Milan Doudera. Na oba klíčové góly přihrál Štefan Ružička, který si dohromady připsal tři asistence. Třetí a čtvrté utkání se bude hrát ve středu a čtvrtek v Praze.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost třineckých hokejistů ze vstřeleného gólu Spartě ve druhém semifinále play off.

Článek

Sparťané po sobotní prohře nezůstali jen u slibů a do druhého semifinále vpadli velmi aktivně. I tak měl ale ve druhé minutě úvodní možnost třinecký Žejdl, který však nedokázal z brankoviště dostat puk za Novotného. Hostující kouč Josef Jandač před druhým utkáním zamíchal složením útoků a měl šťastnou ruku, když spojil do čtvrté řady Buchteleho, Přibyla a Formana. Jejich alchymie poprvé zapůsobila v páté minutě a Buchtele po závaru zápěstím zavěsil pod horní tyč.

Třinec měl cestu před Novotného hodně komplikovanou. Fungující defenzívu Sparty přechytračil v 15. minutě chytrou příhrou Polanský, ale Dravecký zblízka nedal. Na opačné straně po Poláškově ráně v početní výhodě za Hrubcem zazvonila tyč, ale necelou minut před koncem první části navíc podruhé udeřila čtvrtá hostující formace a Forman opět našel místo nad Hrubcovou lapačkou.

Poté ale na ledě znovu začaly tryskat emoce, přitvrdilo se a hra rozbitá častým vylučováním svědčila mnohem více Ocelářům. Ti se odrazili od ubráněného čtyřminutového oslabení, v němž soupeře nepustili do vyložené šance. Pak během 94 sekund otočili stav. Novotný ještě zhatil sólový nájezd Krepse, ale z podobné situace si ho pak Klepiš vychutnal bekhendovou kličkou.

Domácím, kteří místy točili na ledě už jen řady Klepiše a Polanského, narostla křídla a vzápětí srovnal Polanský, při jehož přesilovkové střele od modré čáry šikovně stínil Novotnému Adamský. Drtivý tlak Třince o dalších 25 sekund později vyústil v třetí gól Hrni, který se obtočil kolem Barinka a z otočky zavěsil pod břevno.

Sparta však vrátila úder na začátku třetí části a mazák Vondrka nenápadnou ranou zpoza Trončinského dal svůj první gól v letošním play off. Už o dvě minuty si Pražané vzali vedení nazpět. Poprvé v sérii využili svou obávanou přesilovku, když puk za čáru z brankoviště doklepl Pilař.

Vypadalo to, že třineckým elitám v závěru chybí síly z pracného obratu v druhé části a domácí tlak neměl takovou intenzitu. Přesto se 134 sekund před koncem řádné doby z úhlu prosadil technickou střelou Milan Doudera. Ještě v normálním čase málem rozhodl Ružička, ale jeho sólo v poslední chvíli zastavil Hlinka.

Oceláři strávili valnou část prodloužení v tlaku, ale gól nedal ani ze sóla Polanský. Čtyři minuty před koncem jim však bezvadně vyšla kombinace mezi Ružičkou a Rothem, který rozhodl.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (0:2, 3:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Klepiš (Hrňa, Linhart), 36. Polanský (Adamský), 36. Hrňa, 58. M. Doudera (Ružička, Hrňa), 76. Roth (Ružička, Trončinský) - 5. Buchtele (D. Přibyl, Forman), 20. Forman (D. Přibyl), 43. Vondrka (Pilař, Polášek), 45. Pilař (J. Hlinka, Réway). Rozhodčí: Hodek, Šír - Blümel, Kis. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Žejdl, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Ciencala, Pechanec, Matuš - od 41. navíc Marek Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Vondrka - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Dvořáček, Cingel, Sabolič - Forman, D. Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2015

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Plzeň - logo Plzeň
    3 : 1
  • Pardubice - logo Pardubice Vítkovice - logo Vítkovice
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 0
  • Litvínov - logo Litvínov Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    4 : 3
  • Semifinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  • Litvínov - logo Litvínov Brno - logo Brno
    4 : 1
  • Finále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    3 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články