Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Zlín 0:1Nováček nechce být jen do počtu. Ševci v premiéře dobyli Ďolíček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Pazdera 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Nejvyšší soutěž jim spadla do klína tak trochu mimo pořadí až v červnu místo Varnsdorfu. Fotbalisté Zlína však hned v obnovené premiéře po šesti letech dali najevo, že nechtějí být jen do počtu. V 1. kole Synot ligy se postarali o velké překvapení a na hřišti Bohemians Praha 1905 vyhráli 1:0 díky trefě pravého obránce Pazdery. Klokani tak prohráli ligový duel poprvé od dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský obránce Lukáš Pazdera (vpravo) oslavuje se spoluhráči vítězství po utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Šest let si museli ševci počkat na obnovenou premiéru v nejvyšší soutěži. Nastoupili k ní na hřišti týmu, který naposledy prohrál ligový zápas v dubnu doma s Ostravou (0:2) a v závěru minulého ročníku sedmkrát za sebou nenašel přemožitele.

Klokani prošli přes léto velkou obměnou kádru, první šanci zápasu si ale vyhradili pro sebe. Čížek z přímého kopu asi z 25 metrů necentroval, ale parádní bombou ohrozil brankáře rovnou - a dlouhán Holý měl co dělat, aby míč vytáhl na roh. Posila z Jablonce byla při chuti a hosté měli velké štěstí, že její další ráně zdálky stál v cestě spoluhráč Schick.

Zlínští ovšem ukázali, že do ligy nejdou jako vyjukaní zajíci. Párkrát naznačili své ofenzivní možnosti - a hned z první pořádné šance v 25. minutě udeřili. Pravý obránce Pazdera rozjel parádní kombinační akci, na jejímž konci střelou k tyči nedal po ideálním centru Kopečného exzlínskému brankáři Zlámalovi šanci.

Vršovičtí znervózněli. V obraně několikrát zazmatkovali, a když měli sami šanci, Jirásek zakončil neslavně. Tři minuty před přestávkou měl tutovku na noze zlínský kapitán Železník, ale Zlámal jeho střelu z bezprostřední blízkosti zázračně vyrazil.

Kouč Pivarník na nic nečekal a do druhé půle poslal hned dva nové útočníky. Další velkou šanci měl nicméně Zlín, Zlámal v ní doslova ukradl míč Kopečnému.

Domácí pak tlačili, šanci měl třeba Jirásek, ale Zlín odolával. Hosté už se nikam nehnali, bránili a třeba gólman Holý neváhal odkopnout míč přes hlavní tribunu ven ze stadiónu. Urostlý gólman pak skvěle lapil šanci Mikušovi, což byla pro domácí labutí píseň.

Fotbalová Synot liga - 1. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 25. Pazdera. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Wilczek. ŽK: Holík, Holý, Janíček (Zlín). Diváci: 4818.
Bohemians: Zlámal - Pauschek (81. Bartek), Škerle, Šmíd, Šírl - P. Hašek (46. Akulinin), Jindřišek, Jirásek, Mosquera - Čížek - Schick (46. Mikuš). Trenér Pivarník.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (90. Hubáček), Holík (70. Živulič), Janíček, Koreš (83. Malý) - Železník, Poznar. Trenér Páník.

Reklama

Související témata: