Hlavní obsah

Hoffenheim - Stuttgart 2:2Přišel a hned po minutě zavěsil! Kliment se dočkal první trefy v bundeslize

Dvaadvacetiletý český fotbalový útočník Jan Kliment se dočkal svého premiérového gólu v německé bundeslize. Letní posila Stuttgartu přišla v 10. kole na trávník v Hoffenheimu v 63. minutě a hned po minutě pobytu na hřišti přesnou hlavičkou srovnala na 1:1. Stuttgart nakonec remizoval 2:2 a i přes zisk bodu klesl v tabulce na poslední místo. Za domácí odehrál celý zápas obránce Pavel Kadeřábek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kliment v dresu české fotbalové reprezentace do 21 let - archivní foto.

Článek

Kliment začal duel s Hoffenheimem na lavičce vedle krajana Adama Hlouška, ale v 63. minutě se v rámci trojího střídání dostal na hřiště, aby se pokusil zareagovat na vedoucí gól domácího Kevina Vollanda z penalty.

Mládežnický reprezentant, který do Německa přestoupil v létě po vydařeném domácím mistrovství Evropy hráčů do 21 let z Jihlavy, se trefil už v následující minutě, kdy usměrnil na vzdálenější tyč centr z rohového kopu Daniela Didaviho. Vedení vrátil Hoffenheimu druhým gólem Volland, jenže v poslední minutě zařídil Stuttgartu čtvrtý bod v sezoně Timo Werner.

Brankář Drobný nezabránil prohře Hamburku

Mönchengladbach a Wolfsburg ve středu shodně prohrály v Lize mistrů s manchesterskými týmy 1:2 a ve vzájemném duelu to dlouho vypadalo na remízu, než v poslední čtvrthodině rozhodli Havard Nordtveit a Ibrahima Traoré. Nový kouč André Schubert zaznamenal ve třetím bundesligovém utkání na lavičce Borussie třetí výhru.

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný, který nastoupil popáté za sebou v základní sestavě, nezabránil porážce 0:3 s berlínskou Herthou v sestavě s Vladímírem Daridou. Poprvé ho z hranice pokutového území překonal Salomon Kalou, ve druhé půli krátce po sobě skóroval ještě dvakrát Vedad Ibiševič.

Ingolstadt zdolal doma Frankfurt 2:0, útočník domácích Tomáš Pekhart do hry z lavičky nezasáhl stejně jako forvard hostů Václav Kadlec. Brémy s obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrály v Hannoveru 0:1 a soupeř díky tomu opustil poslední příčku tabulky.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Hannover - Brémy 1:0 (55. Sané)
Hertha Berlín - Hamburk 3:0 (76. a 78. Ibiševič, 17. Kalou)
Hoffenheim - Stuttgart 2:2 (33. z pen. a 77. Volland - 64. Kliment, 90. Werner)
Ingolstadt - Eintracht Frankfurt 2:0 (78. Gross, 84. Lex)
Mönchengladbach - Wolfsburg 2:0 (75. Nordtveit, 79. Traoré)

Reklama

Související témata: