Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 2:6Plzeň rozhodla v Hradci drtivou třetí třetinou a zůstává první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Köhler 1 : 0
24. Kristl 1 : 1
51. Troliga 2 : 1
46. Sklenička 2 : 2
47. Indrák 2 : 3
50. Kracík 2 : 4
52. Bližňák 2 : 5
57. Kratěna 2 : 6
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Plzně vyhráli v utkání 8. kola extraligy na ledě Hradce Králové vysoko 6:2. Západočeši rozhodli pěti góly ve třetí třetině, připsali si čtvrtý úspěch v řadě a zůstávají na čele tabulky, kde je díky odpolední výhře nad Chomutovem jen krátce vystřídal Liberec. Tři body za gól a dvě nahrávky si v dresu vítězů připsal zkušený útočník Ondřej Kratěna.

Foto: David Taneček, ČTK

Richard Kristl z Plzně se raduje ze svého premiérového extraligového gólu.

Článek

V brance hostů, jimž chyběli zranění forvardi Hossa s Hollwegem, se představil zkušenější Machovský, pro něhož to byl stý start v extralize. Naopak do domácí sestavy, ale až ve třetím útoku, se vrátil střelec Bednář, který v pátek chyběl kvůli nemoci.

Během první třetiny byla Plzeň mírně lepší, i když první šanci měl domácí Červený. Toho však zastavil Machovský. A také hradecký gólman Svobody se činil - v největší příležitosti zabránil ve skórování Kubalíkovi. Nepřišel si na něj ani kapitán Kratěna, jehož ránu vytlačil ramenem. Vzruch přinesl také atak hostujícího Poletína na Svobodu. Plzeňského hráče však při strkanici ztrestal domácí zadák Vašíček.

Ve druhé části už se skóre měnilo. Přišly dvě branky ve dvou minutách. Nejprve si svou první extraligovou trefu připsal hostující mladík Kristl. Devatenáctiletý útočník dostal ve 24. minutě perfektní přihrávku na modrou čáru, unikl obráncům a chladnokrevně zakončil. Potvrdil tak pověst velkého střeleckého talentu. Jenže domácí zareagovali bleskově a podařilo se jim využít přesilovku při vyloučení hostujícího matadora Kadlece. Opět zafungovala spolupráce druhého útoku: Ihnacakovu střelu totiž dorazil velmi důrazný Köhler.

Zlom v zápase přineslo závěrečné dějství. A to v rozmezí jediné minuty, kdy se dvakrát prosadil vedoucí tým tabulky. Ve 46. minutě přihrál ze strany puk před branku Schleis a tam jej v souboji s Vašíčkem dotlačil do brány Sklenička. O 58 vteřin později nahodil Kracík puk ze středu útočného pásma na bránu, před níž clonil Indrák, který kotouč tečoval ve vzduchu. Svoboda zareagoval na střelu do výšky a po změně směru neměl šanci.

Rovněž další tři góly padly ve zběsilém tempu za dvě a půl minuty. Nejprve plzeňský Kracík zakončil perfektní kombinaci a trefil se po přihrávce z pravé strany. Poté překvapil hradecký Troliga Machovského střelou téměř od mantinelu. Jenže vzepjetí domácích hosté rychle uťali: Bližňák zužitkoval Kratěnovu přihrávku od zadního mantinelu a Škoda vedla znovu o tři branky. Definitivní rozhodnutí přišlo při hradecké power play, když se do prázdné brány trefil z půlky hřiště Kratěna.

8. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 2:6 (0:0, 1:1, 1:5)
Branky a nahrávky: 25. Köhler, 51. Troliga (Bednář) - 24. Kristl (Preisinger, Kubka), 46. D. Sklenička (Schleiss), 47. Indrák (Kracík, D. Kubalík), 50. Kracík (Kratěna, Lev), 52. Bližňák (Kratěna, Pulpán), 57. Kratěna. Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5037.
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Jank - J. Kudrna, T. Knotek, Dej - Köhler, Ihnacak, Courchaine - Bednář, Tvrdík, Červený - R. Pilař, Troliga, Kopta. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík - J. Sýkora, Lev, Johnson - Poletín, Preisinger, Kristl. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: