Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 2:1Olomouc vyhrála popáté za sebou, porazila Pardubice 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Eberle 1 : 0
53. Holec 2 : 0
56. Kolář 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 8. extraligovém kole Pardubice těsně 2:1. Hanáci vedli v průběhu duelu o dva góly a vyhráli popáté za sebou, hostující Východočeši neuzavírají tabulku jen zásluhou skóre, které mají lepší než Karlovy Vary.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z vítězství - ilustrační foto.

Článek

Zatímco domácí kouč Venera neměl důvod měnit sestavu, v pardubické došlo po poslední domácí prohře s Vítkovicemi (1:6) hned k několika změnám. Po vyrovnaném úvodu se v páté minutě k první vážnější možnosti dostali Hanáci: Holcovi se otevřel střed obranné třetiny hostí a střelou zápěstím z mezikruží vyzkoušel pozornost Maxwella.

Následně hrály Pardubice dvě přesilovky, v té první Konráda z dálky dvakrát prověřil Čáslava. Ve druhá dvakrát pálil Petr Sýkora, ale vždy mu do rány obětavě lehnul Skrbek. I Olomouc si zahrála v první části ve dvou početních převahách. Domácí tým ale zahrál obě přesilovky špatně, až v samotném závěru se dostali do výborné šance Vodný s Eberlem, jenže Maxwell byl opět připravený.

Ve druhé části nejprve oba celky neuspěly přes slibné šance v přesilovce. V polovině duelu už šli ale Kohouti do vedení. Eberle zpoza branky čekal na najíždějícího spoluhráče tak dlouho, až se rozhodl si sám vyjet do palebné pozice a dorážkou dostal puk za Maxwella.

Olomouc se dostala na koně a zamknula na minuty Pardubice v jejich pásmu. Z tlaku se rekrutovalo i vyloučení pardubického beka Zdráhala. Hosté se ubránili, stejně jako při útoku třetí pětky domácích, který zakončoval do připravené Maxwellovy lapačky Zeman. Ještě před přestávkou vyděsil domácí fanoušky velkou chybou Vyrůbalík, jemuž sebral puk Sýkora, ten našel volného Poulíčka, který v pádu netrefil odkrytou branku Hanáků.

Ve třetí třetině už hráli domácí opatrněji a Pardubice naopak chtěly srovnat. Ve 47. minutě se to mohlo povést Marcinkovi, jehož tečovanou střelu viděl Konrád na poslední chvíli, ale stačil ještě lapačkou zažehnat nebezpečí. Kohouti odpověděli akcí Jergla, kterého našel před brankou Kucharczyk. Jenže Maxwellova lapačka již poněkolikáté v utkání čarovala.

Olomouc mohla pojistit vedení v 50. minutě, ale Valentova střela od modré skončila na horní tyči. V 53. minutě se to už Hanákům povedlo. Důraz před brankou uplatnil Holec a zvýšil na 2:0. Čtyři minuty před koncem hosté zápas zdramatizovali, když se dobře ukrytou střelou trefil Kolář. Olomouc ale ubránila i power play hostí a vyhrála popáté za sebou.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Eberle (Skrbek), 53. Holec - 56. Kolář (L. Havlík, Marcinko). Rozhodčí: Pešina, Polák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 5071.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Pardubice: Maxwell - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Bokroš, Zdráhal, Ščotka, Šeda - P. Sýkora, Poulíček, Rolinek - J. Svoboda, Nahodil, Tybor - A. Havlík, Marcinko, Starý - Půhoný, Tomášek, Kolář. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.

Reklama