Hlavní obsah

Dortmund - Stuttgart 4:1Dortmund potvrdil roli favorita a drží se osm bodů za Bayernem

Aktualizováno

Fotbalisté Borussie Dortmund potvrdili roli favoritů a zdolali v německé lize Stuttgart jasně 4:1. Na druhém místě tabulky udrželi osmibodový odstup za obhájcem titulu Bayernem Mnichov. Schalke v souboji o šestou příčku remizovalo v Leverkusenu 1:1.

Foto: Sport.cz

Dortmundský Pierre-Emerick Aubameyang

Článek

Borussia šla do vedení už ve třetí minutě, když Gonzalo Castro hlavou vrátil pohotově do sítě vyražený míč, ve 20. minutě pak zvýšil Pierre-Emerick Aubameyang. Stuttgart, na jehož lavičce strávil zápas Adam Hloušek, těsně před pauzou snížil zásluhou Daniela Didaviho, ale jeho šanci na překvapivý bodový zisk zhatil vlastním gólem stoper Georg Niedermeier.

Vteřinu před koncem základní hrací doby pak uzavřel skóre Aubameyang a vstřelil sedmnáctou branku v sezoně. Druhý nejlepší střelec ligy Robert Lewandowski na něj nyní ztrácí tři zásahy.

Leverkusen v derby se Schalke zachránil remízu a šesté místo v tabulce až pět minut před koncem, kdy obránce Sascha Riether srazil míč do vlastní sítě a vyrovnal na konečných 1:1. Schalke předtím vedlo po zásahu Maxima Choupo-Motinga z 50. minuty.

Augsburg se střídajícím Janem Morávkem uhrál doma bezbrankovou remízu proti favorizovanému třetímu Wolfsburgu. Díky lepšímu skóre se posunul před Stuttgart na 16. místo. Ztráta Vlků na druhý Dortmund se naopak prohloubila na sedm bodů.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Dortmund - Stuttgart 4:1 (19. a 90. Aubameyang, 3. Castro, 65. vlastní Niedermeier - 40. Didavi),
Augsburg - Wolfsburg 0:0,
Leverkusen - Schalke 1:1 (85. vlastní Riether - 50. Choupo-Moting).

Reklama