Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 6:1Sparta lehce přehrála Vary a vyhrála podeváté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Sabolič 1 : 0
7. Přibyl 2 : 0
8. Kumstát 3 : 0
35. Sabolič 4 : 0
37. Mikúš 5 : 0
46. Bičánek 5 : 1
58. Hamilton 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili ve 43. kole extraligy bez problémů poslední Karlovy Vary 6:1 a snížili tak svůj odstup od vedoucího Liberce na sedm bodů. Pražané o své výhře rozhodli v rozmezí 112 sekund první třetiny, kdy třikrát skórovali. Dvěma góly se na jejich deváté výhře v řadě podílel útočník Robert Sabolič. V brance domácích nastoupil poprvé Kanaďan Danny Taylor, ale moc práce neměl. Hosté byli v Praze bezzubí a nenavázali tak na dvě výhry nad Spartou v této sezóně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

(Zleva) útočník Sparty Miroslav Forman, karlovarský útočník Michal Vachovec a brankář Tomáš Závorka.

Článek

Duel týmů z opačných pólů tabulky byl zpočátku nudný. V šesté minutě však z první nebezpečné akce otevřel skóre zápasu Sabolič a Sparta následně bleskově rozhodla o jeho osudu. O 31 vteřin později překonal Závorku pohotově dorážející Přibyl podruhé a za dalších 81 sekund se ze strany trefil Kumstát.

Po necelých dvou minutách tak bylo prakticky rozhodnuto. Kouč hostů Mlejnek si vzal oddechový čas, místo Závorky poslal do branky Habala, ofenzivně však jeho svěřenci v O2 areně nepředvedli vůbec nic. Sice následně dostali výhodu přesilové hry, Taylora však ani nevyzkoušeli. Kanadský gólman si první vážnější zákrok připsal až při Klimkově vyloučení ve 27. minutě. S pokusem Huny si ale bez problémů poradil.

Následně přidali i Pražané. Čajkovského tečovaná střela skončila vedle, Kumstátovu šanci Habal vyrazil. Ve 35. minutě však našel Hrbas na modré čáre najetého Saboliče a slovinský kanonýr si připsal 22. gól v sezoně. Vzápětí navíc fauloval Kůs a Sparta využila i první přesilovou hru. Na konci rychlé kombinační akce byl obránce Mikuš. A s hosty mohlo být ještě hůře, Sabolič totiž v závěrečných sekundách druhé třetiny trefil tyč.

Utkání se dohrávalo jen z povinnosti. A nakonec se dočkala gólu i Energie. V početní výhodě prostřelil Taylora obránce Bičánek a připravil jej tak při extraligové premiéře o možné čisté konto. Poslední slovo měl Hamilton, který upravil na konečných 6:1.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Sabolič (Klimek), 7. Přibyl (Netík), 8. Kumstát (Forman, J. Hlinka), 35. Sabolič (Hrbas), 37. J. Mikuš (Hamilton, Čajkovský), 58. Hamilton (Klimek, Čajkovský) - 46. Bičánek (M. Rohan, T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, R. Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Marosz (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6477.
Sparta: Taylor - Hrbas, J. Mikuš, Čajkovský, Piskáček, Eminger, Polášek, Kalina - Forman, J. Hlinka, Kumstát - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Přibyl, Buchtele - A. Kudrna, Pech, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.
Karlovy Vary: Závorka (8. Habal) - Dvořák, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Baránek, Sičák - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Vachovec - Gorčík, Gríger, J. Svoboda - V. Tomeček, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice