Hlavní obsah

Zlín - Sparta 1:2Sparta teprve potřetí dobyla zlínskou Letnou a posunula se na první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hájek 1 : 0
58. Brabec 1 : 1
60. Šural 1 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Docela paradox. Spoléhají na kouzlo svojí Letné, kde budou během jara hostit všechny nejsilnější soupeře. Začít ho přitom museli na zlínské Letné, kde se jim dlouhodobě nedaří. Fotbalisté pražské Sparty v 17. ligovém kole po rychlém obratu skóre zvítězili 2:1 a ve Zlíně v samostatné české soutěži uspěli z jedenácti pokusů teprve potřetí. Všechny tři góly padly ze standardek, Pražané se aspoň do neděle posunuli na první místo před Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural ze Sparty Praha (vlevo) a zlínský záložník Štěpán Koreš.

Článek
Fotogalerie

Teprve zápis o utkání odhalil tajemství základní sestavy o Šurala a Zahustela posílené Sparty. Nevešli se do ní reprezentanti Krejčí a Vácha či podzimní střelec Fatai, své místo naopak uhájili Matějovský a Mareček. Nechyběl ani uzdravený kapitán Lafata.

Ševci byli favoritovi od začátku nepříjemným soupeřem, přesně tak, jak v duchu svých předchůdců slibovali. Do šancí se Sparta v úvodu zápasu dostávala složitě, největší nebezpečí přicházelo z kopaček ofenzivního pravého beka Zahustela.

Pražané místy působili nesehraným dojmem a Zlín toho využíval k rychlým kontrům. Ve 33. minutě se sám před Bičíkem objevil Diop, sparťanský gólman však byl u míče dřív. Na druhé straně svůj tým podržel Dostál po Matějovského tečované střele.

Minutu před přestávkou šli domácí do vedení, po Korešově rohovém kopu otevřel skóre Hájek.

Kouč Ščasný poslal do druhé půle Krejčího místo zraněného Lafaty a Šural se posunul do útoku. Sparta nejdřív měla smůlu, když během jedné akce trefila dvakrát tyč. Matějovský pálil po rohu nad.

Ševci se zatáhli, jako by byli s jednobrankovým náskokem spokojení. A to se jim vymstilo. Dočkal rychle rozehrál přímý kop a stoper Brabec hlavou vyrovnal. To nebylo všechno, favorit po dvou minutách otočil skóre úplně. Dočkalův roh prodloužil novic Zahustel a Spartu poslal do vedení Šural, nejžádanější zimní posila.

Až poté zaútočil i Zlín a hodně se zlobil, že Brabec dostal za faul na unikajícího Poznara jen žlutou kartu. Hra Sparty dostala tvář, Dočkalovu tutovku lapil gólman Dostál. Krejčí pálil jen do boční sítě.

Deset minut před koncem se domácí vrhli do závěrečného tlaku za vyrovnáním. Dohrávali však o deseti, Bartolomeu stáhl rukama unikajícího Krejčího a sudí Královec mu ukázal rovnou červenou kartu.

17. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Sparta Praha 1:2 (1:0)
Branky: 45. Hájek - 58. Brabec, 60. Šural. Rozhodčí: Královec - Slyško, Wilczek. ŽK: Hájek - Costa, Holek, Brabec, Frýdek, Mareček. ČK: 87. Bartrolomeu (Zlín). Diváci: 5646 (vyprodáno).
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič, Janíček (23. Holík), Živulič, Koreš (83. Bartolomeu) - Diop (61. Fantiš), Poznar. Trenér: Páník.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Mareček - Dočkal (84. Juliš), Frýdek, Matějovský (90. Vácha), Šural - Lafata (46. Krejčí). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: