Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 2:2Klokany zachránilo od porážky v Olomouci břevno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Schick 0 : 1
47. Ordoš 1 : 1
51. Mahmutovič 2 : 1
69. Acosta 2 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

V záchranářském duelu fotbalové Synot ligy mezi Olomoucí a Bohemians byli spokojenější hostující Klokani. Vedli, prohrávali a nakonec si odvezli bod, byť v závěru měli obrovské štěstí, když je spasilo břevno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost olomouckých fotbalistů - ilustrační foto.

Článek

„S výsledkem jsem spokojený. V podstatě jsme získali body dva. Máme totiž lepší vzájemný zápas a to může rozhodnout," pochvaloval si hostující kouč Roman Pivarník.

„Remíza je zasloužená, byť vyložených šancí jsme asi měli víc. Bohužel, pro nás znamená obrovskou ztrátu. V naší hře bylo strašně moc nervozity a z toho pramenily nepřesnosti a málo sebevědomí. V boji o záchranu bude klíčová mentalita, nastavení hráčů. V té souvislosti musím říct, že Bohemka působila odolnějším dojmem," uvedl lodivod Sigmy Václav Jílek.

Oba celky, zřejmě vědomi si důležitosti zápasu, začaly velmi opatrně. Deset minut se hrálo prakticky jen ve středu pole.

Schick bombou pod břevno otevřel skóre

Až ve 13. minutě Acosta vybídl v slibné pozici k hlavičce Schicka, Buchta však byl pozorný. Vzápětí se na druhé straně odvážně probíjel před Zlámala Hála. Jeho snaha ale skončila jen rohem. O dvě minuty později pálil nad bránu zase Vepřek. Ve 20. minutě trestuhodně ztratil míč uprostřed hřiště Houska, Schick však příležitostí pohrdl, když ukvapeně pálil vysoko nad. Podobně si vedl i domácí Navrátil, jenž nevyužil výbornou přihrávku Petra.

To už Sigma začala být aktívnější a přebírat iniciativu. Kloudnější akci ale předvedla až v 27. minutě, kdy nabíhajícího Mahmutoviče hledal Petr, ale ten na míč nedosáhl a obrana Klokanů nebezpečí odvrátila na roh. Po něm hlavičkoval Rode, Krch však míč k Zlámalovi nepustil. Rode byl blízko gólu i ve 30. minutě, jeho střelu hlavou ale hostující obrana opět zblokovala. Poprvé se pak ukázal Mahmutovič, Zlámal však jeho ránu kryl.

Tlak Hanáků sílil. Ve 32. minutě připravil tutovku Hálovi Navrátil, ten ovšem z malého vápna dokázal bránu přestřelit. Za dvě minuty málem udeřilo na opačné straně, když se po jednom z mála rychlých brejku Klokanů do slibné střelecké pozice dostal Acosta. Buchta jeho dělovku naštěstí pro domácí vytáhl na roh.

Ve 41. minutě už ale šanci neměl. Schick lehce obešel Šterbu, který ve stoperské dvojici zaskakoval za distancovaného Radakoviče, a bombou pod břevno nekompromisně zavěsil.

„Výborně jsme kombinovali a vysunutým blokem vůbec nepustili Sigmu do hry. A sami jsme byli nebezpeční. Věděli jsme, že cesta vede přes stopery domácích. Moc toho spolu nenahráli a tak bylo jasné, že jejich spolupráce bude haprovat a to se i potvrdilo," tvrdil Pivarník.

Jeden gól připravil, druhý Mahmutovič sám vstřelil

Hanáci však zbraně nesložili a do druhé půle vlétli impozantně. Vyrovnání se dočkali hned dvě minuty po přestávce. Lví podíl na tom měl Mahmutovič, který perfektně uvolnil Ordoše a ten střelou podél Zlámala zavěsil a rozjásal tribuny. A za tři minuty Sigma výsledek otočila. Rychlík Mahmutovič dostal od Šindeláře pas za obranu, nechal za sebou hostující stopery a pohodlně poslal svůj tým do vedení.

V 60. minutě na sebe bosenský útočník upozornil znovu, když obešel stopera Krcha a Zlámal jeho překvapivou střelu z velkého úhlu s námahou vytlačil na roh. Radost domácího však netrvala dlouho. V 69. minutě zleva odcentroval Mosquera, míč propadl k Acostovy a ten bez problémů srovnal. V samém závěru ještě Sigma mohla vedení strhnout na svou stranu, ale protože Ordoš trefil jen břevno, body se dělily.

„Ve druhé půli jsme nezvládli její úvod. To by se nám stávat nemělo. Na kontry, kterými Sigma udeřila, jsme byli nachystaní, ale bohužel.... Dokázali jsme však vyrovnat a toho si moc cením," měl jasno kormidelník Klokanů.

„Začátek druhé půle, to byl pro nás ideální scénář. Pak jsme však začali být pasívní a bát se o výsledek. Od 60. minuty jsme byli všude pozdě a to vyústilo ve vyrovnání. Škoda břevna Ordoše. Chybělo nám i štěstí," mínil Jílek.

17. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
Branky: 47. Ordoš, 51. Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Ratajová. ŽK: Mahmutovič, Ordoš (oba Olomouc). Diváci: 4269.
Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Rode, Vepřek - Petr (63. Moulis), Ordoš, Šindelář, Houska (90. Falta), Navrátil - Mahmutovič (82. Malec). Trenér: Jílek.
Bohemians 1905: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Acosta, Hubínek (86. Šmíd), Hradecký, Jirásek, Mosquera (90. Čížek) - Schick. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: