Hlavní obsah

Protesty na Žižkově! Fanoušci zaházeli hřiště, fotbalisté odmítli hrát

Praha

Fotbalisté Viktorie Žižkov v klání 23. kola Fotbalové národní ligy s Baníkem Most vyjádřili protest proti tomu, že jim klub dluží za výplaty. Při zahájení utkání na domácím hřišti si Pražané klekli. Hosté však stejně neměli možnost využít situace, protože fanoušci zaházeli hřiště šiškami, kelímky a dalšími předměty. sudí Hrubeš tak musel duel přerušit. Po uklizení hřiště se pokračovalo ve hře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žižkovský útočník Radek Voltr.

Článek

Hráči Žižkova údajně nedostali zaplaceno už čtyři měsíce. Stejná informace se také objevila na transparentu uprostřed tribuny.

Informace o chystané akci prosakovaly už během týdne, kdy fotbalisté Žižkova dokonce měli zrušené tréninky. Páteční příprava na zápas pak probíhala v parku před stadiónem. Spekulovalo se také o tom, že viktoriáni do utkání vůbec nenastoupí, nakonec zvolili jen mírnější formu projevení nesouhlasu a i v nepříznivé situaci dokázali porazit Most 3:1.

Skutečnost, že se Viktoria zmítá ve finančních potížích, není žádnou novinkou. V březnu se také řešily problémy kolem nájmu na stadiónu pod televizní věží. Z radnice městské části Prahy 3 se dokonce ozývala hrozba, že klub bude muset být vystěhován. Nakonec Žižkované pokračují v jarní části druhé ligy na svém obvyklém hřišti.

Reklama

Související témata: