Hlavní obsah

Nevídaný úspěch! O tom jsme ani nesnili, byl dojatý varnsdorfský manažer Gabriel

Varnsdorf

Obrovská euforie zavládla na fotbalovém stadiónu ve Varnsdorfu! Po bezbrankové remíze s už jistě postupující Sigmou Olomouc ve 29. kole FNL si severočeský tým druhým místem v tabulce zajistil postupovou pozici pro účast v příštím ročníku Synot ligy. Jedním z prvních gratulantů byl i předseda FAČR a místní rodák Miroslav Pelta.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V šatně fotbalistů Varnsdorfu došlo po pojištění postupu do první ligy i na vítězné doutníky.

Článek
Fotogalerie

„ Na takový úspěch jsme si nedovolili nikdy ani pomyslet, takže se ani nedá říci, že je to splněný sen," byl dojatý generální manažer klubu Vlastimil Gabriel. „Teď se radujeme z toho, co jsme dokázali po sportovní stránce. A od pondělí začnou jednání ohledně splnění spousty podmínek, potřebných ke startu v lize," poznamenal klubový šéf.

„Budeme mít jednání na městě, požádáme Ústecký kraj, fotbalovou asociaci o ekonomickou pomoc. Když to řeknu normálně, na tenhle kraj se sedmdesát let kašlalo od politiků nejmenších po největší. A politici by nám teď měli pomoci. Není to jen o fotbale nebo o Varnsdorfu. To je otázka podpory celému regionu a Šluknovskému výběžku, v jakém stavu se nachází a co se s tím dá udělat," prohlásil Gabriel. A naznačil, že je optimistou.

„Věříme, že by se to mohlo povést. Kluci, co postup vykopali, by si to zasloužili. Jsme bezejmenným mančaftem s bezejmenným managementem i realizačním týmem. Přesto jsme zvládli spoustu věcí, kterých by si měl region vážit," přemítal manažer.

Varnsdorf by mohl vzhledem k nevyhovujícímu domácímu stadiónu hrát ligu v Jablonci. „Byla by to pro nás nejpřijatelnější možnost. Pokud jde o hráčské složení, tým by potřeboval posílit. Každý půlrok jej okysličujeme a tak by to mohlo být i v létě, když to bude realizovatelné. Nepřijdou nějaká velká jména. Spíš kluci z Jablonce, Liberce, Mladé Boleslavi, kteří jsou na hraně mezi první a druhou ligou. Tak tomu bylo i dosud a věřím, že by se u nás mohli zviditelnit jako hoši, kteří byli u postupu," nastínil Gabriel strategii.

Zbudou hráči z nabitého Jablonce?

K případné užší spolupráci s Jabloncem uvedl: „Slyšel jsem, že pan Pelta hodlá nakupovat nové posily pro Jablonec a tím by se naskytl prostor pro hráče, co by se případně nevešli do tamního kádru. Ale to je předběžná úvaha," pravil Gabriel.

Trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala neskrýval slzy štěstí: „Smekám před kluky. Mužstvo má neskutečný charakter. Z hráčů, kteří byli dosud pro prvoligové týmy nepotřební, se vytvořila parta, která šla za svým cílem. V závěru sezóny jsme měli problémy se sestavou, ale moc jsem o tom nemluvil. Utkání s Olomoucí jsme odehráli podle představ bez chyb a sezónu zakončíme v Ústí nad Labem."

„Gratuluji Varnsdorfu, zaslouží si respekt," uznal olomoucký trenér Leoš Kalvoda kvality soupeře. „Zápas se odvíjel tak, že domácí hráli zodpovědně a úspěch v podobě postupu jim oprávněně náleží," dodal kouč Hanáků.

Reklama

Související témata: