Hlavní obsah

Bild rozdmýchal kauzu s Kadlecovým palcem dolů. Zakáží šéfové Frankfurtu hráčům sociální sítě?

Nehrál, přesto se o frankfurtském Václavu Kadlecovi píše skoro více než o tom, jak Eintracht ve 4. kole fotbalové bundesligy nečekaně bodoval na hřišti Schalke (2:2). Znovu se ukázalo, jak ošidné mohou být sociální sítě pro uživatele. Kadlecova reakce na nich se stala terčem ostré kritiky šéfů klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec na srazu české fotbalové reprezentace.

Článek

Český útočník před sobotním zápasem naznačil na Twitteru palcem otočeným dolů, že není v základní sestavě. Stalo se tak po týmové poradě, tedy dříve než oficiálně v zápisu. Tajení sestavy do poslední možné chvíle vzalo za své. Záležitosti si povšiml i německý bulvár Bild.

„Nechápu, proč to udělal, tohle není dobré, snažíme se sestavu udržet v tajnosti," říkal sportovní ředitel Eintrachtu Bruno Hübner. Pro Kadlecovo zklamání, že se zase nevešel do základu, neměl žádné pochopení.

Z účtu později sice Kadlecova informace zmizela, ale to už se hrálo a internet nemilosrdně zařadil do paměti reakci českého reprezentanta, který nakonec celý zápas sledoval jen z lavičky náhradníků. A zjevně si přidělal problémy, takže je otázkou, jak bude rozšiřovat bilanci odehraných zápasů. V sezóně nastoupil zatím dvakrát, z toho jednou v základu, vstřelil jeden gól a zdálo se, že už by přece jen mohl hrát více než dosud. Zvláště při zranění Valdeze, jednoho z konkurentů na místo v sestavě. Těžko říci, jaké následky pro Kadlece bude mít aférka.

„Budu s ním o tom mluvit," pravil ke Kadlecově twitterové záležitosti kouč týmu Thomas Schaaf. A kdo ví, jestli nedojde na nějaký zákaz hráčům ohledně užívání sociálních sítí. „Uvažujeme o tom," dodal Hübner.

Co říkáte Kadlecovu tweetování v souvislosti se sestavou? Lze to považovat za prohřešek?
Ano, je to poškození strategie vlastního týmu
21,5 %
Ano, ale nepřikládal bych tomu zase až tak velký význam
12,8 %
Ne, propříště lze tímto způsobem i klamat soupeře
2,7 %
Ne, nemá smysl se tím vůbec zabývat
63 %
Celkem hlasovalo 8536 čtenářů.

Reklama

Související témata: