Hlavní obsah

Brémy - Dortmund 2:1Vicemistr Dortmund přezimuje v bundeslize na sestupové příčce

Berlín
Aktualizováno

Bundesligová mizérie fotbalistů Borussie Dortmund pokračuje. Vicemistr německé nejvyšší soutěže z minulé sezóny prohrál na hřišti Werderu Brémy 1:2 a spadl právě za svého sobotního soupeře na 17. příčku. Bayer Leverkusen na domácím stadiónu dlouho prohrával s Eintrachtem Frankfuft. Bod za remízu 1:1 zajistil domácím Bellaribi sedm minut před koncem. Václav Kadlec vběhl na hřiště v nastaveném čase.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Rozmrzelý trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp

Článek

Vítězný Werder se na poslední chvíli vydrápal z posledního místa. Dortmund zchladil už po třech minutách Davie Selke. Hrdina zápasu si po hodině hry pohrál s kapitánem Borussie a oporou obrany německých mistrů světa Matsem Hummelsem a vybídl k druhému gólu Fina Bartelse.

Hummels si sice za chvíli spravil chuť, když vyhrál hlavičkový souboj s českým obráncem Theem Gebre Selassiem a míč skončil v síti, ovšem na vyrovnání už loňský finalista Ligy mistrů nedosáhl. I když střídající Šindži Kagawa k tomu měl velmi blízko, jenže v pokutovém území při střele netrefil dobře míč.

Důležitý bod v boji o záchranu získal Hamburk na hřišti Schalke, které naopak usiluje o účast v Lize mistrů. Před zápasem domácí klub zveřejnil zprávu, že prodloužil s Klaasem-Janem Huntelaarem smlouvu o dvě sezony do roku 2017 a nizozemský kanonýr hned mohl ukázat, že to byl dobrý krok. Jenže proti bylo štěstí i český gólman Jaroslav Drobný.

Huntelaar po 75 vteřinách nastřelil míč do břevna a Drobnému pak branková konstrukce pomohla ještě jednou. Vedle toho předvedl řadu těžkých zákroků a v 15. zápase v sezóně vychytal pošesté čisté konto. Podruhé v ročníku se objevil v základní sestavě Hamburku Petr Jiráček, měl i velkou šanci, jenže ve skluzu míč do odkryté branky nedopravil.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Augsburg - Mönchengladbach 2:1 (20. Feulner, 51. Bobadilla - 3. Kruse z pen.)
Brémy - Dortmund 2:1 (3. Selke, 62. Bartels - 69. Hummels), Leverkusen
Eintracht Frankfurt 1:1 (83. Bellarabi - 36. Meier z pen.)
Schalke - Hamburk 0:0
Stuttgart - Paderborn 0:0
Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 2:1 (16. Dost, 78. Naldo - 11. Maroh)

Reklama