Hlavní obsah

Budíček! Zasloužili jsme si prohrát, uznal Guardiola po debaklu s Wolfsburgem

Mnichov/Praha

Nehledali výmluvy. Wolfsburg je v pátečním bundesligovém utkání rozprášil. Po výsledku 1:4, který fotbalisté Bayernu utrpěli v prvním jarním zápase nejvyšší německé soutěže, se Mnichované spolu se svým trenérem káli, nemluvili frázovitě a pojmenovávali věci přímo. „Možná je dobře, že se nám to stalo teď,“ dokonce řekl obránce Jerome Boateng. Bayern v lize prohrál poprvé v sezóně, čtyři góly přitom inkasoval na podzim celkem v 17 zápasech, tentokrát ale defenziva bavorského celku zkolabovala.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Pep Guardiola neměl radost. Čtyři góly, které Wolfsburg nastřílel Bayernu, byly hořké sousto.

Článek
Fotogalerie

„Gratuluji Wolfsburgu, odvedli dobrou práci. Zasloužili jsme si prohrát," přiznal trenér mnichovského klubu Pep Guardiola. „Byli lepší a své góly vstřelili ve správných okamžicích. Musíme zanalyzovat, co se vlastně stalo, a soustředit se na další zápas," doplnil španělský kouč.

V případě výhry by Bayern vedl bundesligovou tabulku před druhým Wolfsburgem už o 14 bodů. Takhle se ale rozdíl zmenšil na osm bodů. Výsledek už v úvodu naznačil Dost, který se poprvé trefil po protiútoku ve 4. minutě.

Mnichovský tým si poté vytvořil převahu, ale jeho chutě zkazil nizozemský útočník Bas Dost v nastavení první půle dalším zásahem. Dva úspěšně zakončené protiútoky přidal De Bruyne, a debakl byl na světě. Jediný gól Bayernu vstřelil Bernat. Už po zápase si hráči bavorského týmu uvědomovali, že nepodali ideální výkon.

Boateng: Byli jsme špatní

„Je to jednoduché - prostě jsme byli špatní. Možná je dobře, že se nám to stalo teď, je to pro tým budíček. Nebyli jsme dostatečně agresivní a příliš často jsme odevzdávali soupeři balón, takhle už nikdy nemůžeme hrát," řekl obránce Bayernu Jerome Boateng.

„Udělali jsme hodně chyb, zejména při protiútocích soupeře. Může se to stát, nebyl to prostě náš den," litoval Bastian Schweinsteiger. „Mnohokrát se stalo, že hráči Wolfsburgu běželi sami na naší branku. To se prostě nesmí stávat," kroutil hlavou gólman Manuel Neuer.

Výhru Wolfsburgu podpořil i brankář Diego Benaglio a samozřejmě také dvougólový střelec Bas Dost. „Čekali jsme na své šance a dokázali jich v pravý čas využít," těšilo útočníka VfL Dosta. „Můžeme být nesmírně hrdí. Dokázali jsme porazit velmi silný mančaft," dodal nizozemský útočník.

Který tým vyhraje letos bundesligu?
Bayern
85,6 %
Wolfsburg
9,8 %
Leverkusen
1,6 %
jiný tým
3 %
Celkem hlasovalo 10473 čtenářů.

Reklama

Související témata: