Hlavní obsah

Zápas v Petrohradu mě zajímat nebude, tvrdí Trpišovský

Karel Felt (Bordeaux)Sport.czPrávo

Slavia může udělat ve čtvrtek večer v Bordeaux důležitý krok k postupu ze skupiny C Evropské ligy do jarních vyřazovacích bojů. Od roku 1996, kdy došla až do semifinále Poháru UEFA, a právě s Bordeaux v něm vypadla, by to bylo poprvé, co by se dostala v pohárové Evropě tak daleko.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během duelu Evropské ligy proti Kodani..

Článek

Potřebuje k tomu vyhrát, a navíc prohru Kodaně v Petrohradu... „Ten druhý zápas mě nezajímá, soustředím se na naše utkání. Samozřejmě o možnosti postupu už po pěti zápasech víme. Když nám vylosovali tuto silnou skupinu, něco takového nás ani nenapadlo, ale uděláme tady maximum, abychom se tomu cíli přiblížili," konstatoval kouč červenobílých Jindřich Trpišovský.

Skutečnost, že Bordeaux spíš, než vzájemným duelem žije nedělním zápasem s Paris St. Germain, nebere jako výhodu.

„Každý tým čeká po Evropské lize v té domácí těžký zápas. My jedeme do Opavy, kde to také nebude nic lehkého. Máme informace, že trenér domácích zvažuje hodně změn v sestavě, ale rozhodně zápas s námi nepodcení. Hrají doma, jde o body a prestiž v evropském poháru. Určitě teď mají v hlavách nejbližší zápas a v něm mají Slavii," pravil a vzápětí přiznal: „Může to být určitá komplikace v bezprostřední přípravě na utkání. Musíme se připravovat na více hráčů. Už před prvním duelem v Praze jsem viděl jejich mladé borce, jsou opravdu kvalitní, proto hrají v Bordeaux a Ligue 1. Budou se chtít předvést. Například Depreville a Cornelius se mi velmi líbili. Na Plašila jsme se nijak zvlášť nepřipravovali, i když v Praze byl nejlepším hráčem soupeře. Hráči ho znají a podle mne ani nenastoupí."

Sám rozhodně neuvažuje, že by něco měnil na přístupu k utkání a nechal opory odpočívat. „Zápas chceme vyhrát, to platí o každém. V Petrohradu jsme byli lepší, měli šance, nakonec jsme ale prohráli. Na naší taktice, hrát ofenzívně tady nic měnit nebudeme," zdůraznil. Pražané by tedy měli nastoupit v nejsilnějším složení i s Coufalem na pravém kraji obrany.

Nepřítomnost fanoušků Slavie, jimž zakázala vstup na utkání v Bordeaux UEFA, bere jako nepříjemnost, s níž se musí hráči vyrovnat. „Z divize a třetí ligy jsem zvyklý hrát v prostředí, kde fandí všichni proti nám. Evropskou ligu hraji potřetí, ale nikdy jsem nic takového nezažil a snad to tady zažiji poprvé a naposledy. Pro nás jsou naši fanoušci velmi důležití, jejich podpora nám v Kodani i Petrohradu hodně pomohla. Je to škoda především pro ně, že tu nemohou být, určitě nás budou sledovat u televize. Hráči se s tím na hřišti musí vyrovnat, nic se pro ně nemění. Budeme tu hrát na vítězství," zdůraznil.

Reklama