Hlavní obsah

Admira - Sparta 0:2Kamerunci se trefovali jen do sítě Admiry, Sparta veze z Rakouska trumfy na postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Mevoungou (vlastní) 0 : 1
58. Kweuke 0 : 2
Záznam online reportáže

Vídeň

Play-off mají na dosah. Fotbalisté pražské Sparty vyhráli úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy na hřišti Admiry Mödling 2:0 a již v Rakousku tak udělali podstatný krok k postupu. Na předměstí Vídně úřadovali střelci z Kamerunu. Jestliže domácí záložník Mevoungou šokoval tribuny prudkým zásahem do vlastní sítě, letenský kanonýr Kweuke je pak po přestávce gólovou hlavičkou dorazil.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Sparťan Andrej Kerič v souboji s domácí obranou

Článek

Letenští sice ujišťovali, že po roce další Vaslui nedopustí, ale v úvodu to tak vůbec nevypadalo. Hned ve druhé minutě se Ouedraogo hnal z úhlu sám na Vaclíka a Pražané museli být rádi, že brankář debutující v evropských pohárech zachoval klid a nedal útočníkovi šanci. V páté minutě si pak Sabitzer snadno zaběhl za obranu a jen těsně minul...

Kouč Lavička udělal proti zápasu na Dukle dvě změny, do základní sestavy poslal Vidličku a Keriče. Favorit dvojzápasu se však ukázal až před koncem první půlhodinky. Nejprve Hušbauer vybojoval roh a po něm Kerič zblízka hlavičkoval nad břevno. A ve 28. minutě spadlo Spartě do klína zcela zadarmo vedení. Centrující Vidlička hledal ve vápně Hušbauera, do přihrávky však vletěl Mevoungou a prudkou hlavičkou míč neomylně zavěsil do vlastní sítě!

Milý dárek hosty potěšil a ukázal jim, že rychlý přechod do útoku zakončený centrem na Admiru platí. Třeba Kweukeho hlavičce chyběl pět minut před přestávkou jen vlásek. Do kabin mohli jít Letenští každopádně spokojení, na nadějný náskok se ani moc nenadřeli.

Po přestávce se pak potvrdily papírové předpoklady, že Admira není týmem, který by měl Spartu vyřadit. V 58. minutě český vicemistr předvedl akci, jaké si kouč Lavička představuje. Hušbauer uvolnil do křídla Krejčího, šikovný mladík si pohrál s obráncem, přesně odcentroval - a nehlídaný Kweuke se labužnicky zavěsil do vzduchu, aby si náležitě vychutnal gólovou hlavičku.

V tu chvíli bylo jasné, že Sparta uhraje v Rakousku pohodový výsledek, který jí v domácí odvetě 9. srpna na Letné stačí jen potvrdit. I díky Vaclíkovi, který se v závěru znovu opakovaně zaskvěl. To už na hřišti nebyl Krejčí, který odešel s ovázanou rukou a bolestivou grimasou.

"Bohužel jsme utrpěli jednu ztrátu. Láďa jede s luxací ramena do nemocnice. Snad ho dají doktoři do pořádku tak rychle, jak to jen bude možné," posteskl si Vítězslav Lavička.

Admira Mödling - Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 29. vlastní Mevoungou, 58: Kweuke. Rozhodčí: Hansson - Nilsson, Andren (všichni Švéd.), ŽK: Schwab, Hosiner - Kadlec.
Admira: Tischler - Plassnegger (77. Schick), Windbichler, Drescher, Weber - Sabitzer, Schachner, Mevoungou, Ježek (71. Seebacher) - Schwab, Ouédraogo (60. Hosiner). Trenér: Kühbauer.
Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadeřábek (80. Přikryl), Hušbauer, Kerič (54. Kadlec), Krejčí (89. Zápotočný) - Kweuke. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: