Hlavní obsah

Curych - Liberec 1:2Liberec vyhrál i v Curychu a postoupil do play off Evropské ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Chermiti 1 : 0
64. Frýdek 1 : 1
85. Rybalka 1 : 2
Záznam online reportáže

Curych

Fotbalisté Liberce postoupili do závěrečného play off Evropské ligy. V odvetě 3. předkola otočili vývoj zápasu v Curychu a zopakovali výhru 2:1 z domácího duelu. Švýcarský tým poslal do vedení v prvním poločase Amine Chermiti, po hodině hry vyrovnal Martin Frýdek a pět minut před koncem dokonal obrat Ukrajinec Serhij Rybalka. Slovan se jméno soupeře pro poslední předkolo dozví při pátečním losování.

Foto: Walter Bieri, ČTK/AP

Mario Gavranovic z Curychu (vpravo) a liberecký Serhij Rybalka v souboji o balón.

Článek
Fotogalerie

Severočeši venku v pohárech přerušili sérii čtyř zápasů bez výhry v normální hrací době a udrželi naději na první účast v základní skupině evropské soutěže od sezony 2006/07.

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý postavil do zálohy místo Huška Ghaňana Sackeyho. Od prvních minut dostali ve Švýcarsku šanci i Kušnír, Kelič, Frýdek a Rabušic, kteří nenastoupili v úvodní jedenáctce nepovedeného nedělního ligového duelu s Mladou Boleslaví (0:4).

Po opatrnějším úvodu se na curyšském stadionu Letzigrund poprvé prosadili domácí. Henrique v 17. minutě poslal přímý kop do pokutového území a bránící Fleišman hlavou nešťastně trefil Tunisana Chermitiho, od něhož se míč odrazil za Kovářova záda.

Ve 25. minutě mohlo být pro Slovan ještě hůř. Po zmatcích v jeho obraně se dostal do zakončení opět útočník Chermiti, ale tentokrát trefil pouze tyčku.

Kovář Kováčovu chybu napravil

Krátce před pauzou pak hrubě chyboval zkušený obránce Severočechů Kováč, když hlavou "namazal" unikajícímu Schönbächlerovi. Jeho samostatný únik ale překazil pohotovým vyběhnutím Kovář.

Gólman Liberce se musel blýsknout i deset minut po přestávce při střele Henriqueho, kterou vytěsnil na rohový kop. Brazilský záložník se poté dostal do další velké šance, udělal Kovářovi kličku, ale s jeho ránou z úhlu si poradila hostující obrana.

Slovan po velkém náporu Curychu paradoxně vyrovnal. V 64. minutě se po rohovém kopu dostal míč k volnému Frýdkovi, jenž zakončil umístěnou střelou k tyči. Obrat pak mohl dokonat Rybalka, ale jeho dorážka nebyla uznána pro ofsajd.

Domácí si chtěli vynutit alespoň prodloužení. Blízko byl čtvrt hodiny před koncem Schönbächler, ale liberecký hrdina Kovář ho znovu vychytal. Na druhé straně se blýskl i domácí brankář Da Costa, jenž zneškodnil střelu střídajícího Kalitvinceva po rychlém brejku.

Pět minut před koncem Liberec přeci jen dokonal obrat, když se po Delargeho akci trefil povedenou střelou na zadní tyč záložník Rybalka.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
FC Curych - Slovan Liberec 1:2 (1:0)
Branky: 17. Chermiti - 64. Frýdek, 85. Rybalka. Rozhodčí: Strömbergsson - Flink, Gustavsson (všichni Švéd.). ŽK: R. Koch - Sackey. Diváci: 5915. První zápas: 1:2, postoupil Liberec.
Curych: Da Costa - P. Koch, R. Koch, Djimsiti, Benito - Rikan (75. Buff) - Schönbächler (85. Kukuruzovič), Chiumiento, Gavranovic (75. Etoundi), Henrique - Chermiti. Trenér: Meier.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič (53. Šural), Fleišman - Sackey (71. Karišik) - Frýdek (75. Kalitvincev), Pavelka, Rybalka, Delarge - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: