Hlavní obsah

Rumunská Astra kašle na české kluby. Spartě odřekla zápas, Liberci zrušila dohodnutý přenos

dos, zpSport.cz

Podivný klub. Během jednoho měsíce namíchla rumunská Astra Giurgiu hned dva české fotbalové partnery. Jednoduše se na ně vykašlala. Nejprve začátkem července bez udání pádných důvodů zrušila Spartě dvě hodiny před výkopem dohodnutý přípravný zápas v italském Brunecku. A během dneška zatrhla Liberci smluvně potvrzený přenos čtvrtečního duelu 3. předkola Evropské ligy. Česká televize se proto snaží zařadit do vysílání aspoň utkání Plzně v Ploješti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Dzon Delarge oslavuje gól na 2:0 vutkání 2. předkola Evropské ligy s Košicemi.

Článek

Slovan na svých webových stránkách včera oznámil, že jeho pohárový duel na hřišti Astry Giurgiu (čtvrtek od 18:00) odvysílá ČT Sport.

„Ano, Česká televize měla na programu Sport zápas Liberce původně vysílat. Přenos měla dokonce smluvně potvrzený," říká Vladimír Drbohlav, vedoucí zahraničních operací redakce sportu ČT.

Jenže Astra Giurgiu je zkrátka klub, který zásadně odvolává, co slíbil. „Dnes kolem poledne náš rumunský partner oznámil, že si domácí klub nepřeje televizní přenos, a proto že na stadiónu nebudou přenosové vozy a TV přenos se ruší," vysvětluje Drbohlav těžko pochopitelný postoj rumunské strany.

ČT proto začala jednat o náhradní variantě a chce vysílat zápas Ploješť - Viktoria Plzeň, který se hraje také ve čtvrtek, ale od 20:00. „Zatím však k dohodě nedošlo, v průběhu dneška nebo nejpozději zítřejšího dne bude jasno. ČT o tom bude informovat," avizuje Drbohlav ve vyjádření pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: