Hlavní obsah

Necka je šikovný, uznal po penaltě sparťan Brabec

dos (Zwolle)Sport.cz

Nepočítáme-li odvetný zápas v náhradním složení v Tallinnu, v základní sestavě chyběl od konce března. Ve Zwolle se ovšem mladý stoper Jakub Brabce dočkal, on byl tou připravovanou změnou, kterou trenér Lavička chystal. V obránci by se krve nedořezal, když anglický sudí právě po jeho střetu s exslávistou Necidem nařídil již v 20. minutě přísný pokutový kop. Naštěstí pro Brabce ho brankář David Bičík zneškodnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid ze Zwolle si kryje míč před sparťanským stoperem Jakubem Brabcem.

Článek
Fotogalerie

„Ani nevím, jestli to byl faul. Necka to ale udělal šikovně. Naštěstí David penaltu kryl a pomohl nám," líčil Jakub Brabec. „Jasná penalta! Chtěl jsem si postrčit míč a někdo mě zezadu fauloval," prohlásil Tomáš Necid. „Jen škoda výsledku 1:1. Šli jsme do vedení, ale poté brzy inkasovali. Spartu jsme přehrávali a do ničeho jí nepustili. Do Prahy si to s ní přijedeme rozdat. Doma jsem dlouho nebyl, už se těším," dodával Necid.

„Konečně jsem taky něco chytil, což se mi v posledních zápasech moc nedařilo. Snažil jsem se to při penaltě do poslední chvíle ustát," pochvaloval si David Bičík. „Výsledek je dobrý, určitá deka je na nás vidět. Nehrajeme teď to, na co jsme zvyklí," přidal Bičík.

S Necidem vůbec nesouhlasil autor sparťanského gólu. „Soupeř možná víc držel míč na svých kopačkách, ale víc šancí jsme si vytvořili my. Ze tří jsme jednu proměnili. Dal jsem ji sice já, ale velkou zásluhu na trefě má Kamil Vacek. Jak důležitá bude, to se ukáže až za týden v odvetě," líčil záložník Ladislav Krejčí.

„Přežili jsme penaltu, to byl důležitý moment. A další přišel, když jsme brzy po inkasované brance dokázali vyrovnat. Postupové šance jsou ovšem dál zcela otevřené. Brabec to po delší herní pauze dobře zvládl," konstatoval kouč Vítězslav Lavička.

Postoupí Sparta přes Zwolle do základní skupiny Evropské ligy?
Ano
59,4 %
Ne
40,6 %
Celkem hlasovalo 15441 čtenářů.

Reklama

Související témata: