Hlavní obsah

Bičík vychytal Slovanu titul, teď jde se Spartou proti němu: Díky Chovancovi to má velký náboj

Bratislava

Ve Slovanu strávil dvě sezóny, na konci té první, v květnu 2009, s ním dobyl mistrovský titul. Má v něm pořád spoustu kamarádů. Dnes večer na Pasienkách však půjdou sympatie k bratislavskému klubu stranou, brankář David Bičík bude se Spartou v duelu Evropské ligy usilovat o jeho skalp.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanský brankář David Bičík.

Článek
Fotogalerie

Trénink sparťanů na Pasienkách

Trénink Slovanu Bratislava před utkáním se Spartou

Je pro vás zápas se Slovanem hodně pikantní?

Zcela určitě, Slovanu vděčím za restart kariéry. Můj první rok tady byl fantastický, chytal jsem, po deseti letech se udělal titul.

Je výhodou Slovanu, že trenér Jozef Chovanec a asistent Horst Siegl Spartu detailně znají?

Může být, Chovanec je zkušený kouč, ví o nás, i o Slovanu. Ovšem v dnešní době, kdy se dají o hráčích zjistit všelijaké informace, už to zas taková výhoda nebude. Ale říká se, nový kouč, nový impulz, a něco na tom je. Týmy se pod novými trenéry většinou zvednou. Doufám, že se to Slovanu nepovede s námi.

Bude mít utkání díky Chovancově přítomnosti větší náboj?

I kdyby zůstal trenérem Slovanu Franta Straka, tak by to bylo zajímavé. Chovanec působil na Letné strašně dlouho, je to typický Čechoslovák, takže díky němu bude mít zápas určitě velký náboj.

Je kvůli přísnému majiteli Ivanu Kmotríkovi ve Slovanu srovnatelný tlak jako ve Spartě?

Tlak je obrovský, od vedení, od fanoušků. Pro kluky to není nic jednoduchého. Pan Kmotrík je ambiciózní, dává do toho peníze, samozřejmě chce výsledky. Je svůj, co si pamatuji, dává to někdy znát.(směje se)

Jak se to projevuje?

Když se mu něco nepozdávalo, byl schopný vlétnout o poločase do kabiny. Nedal ani prostor trenérům, hned spustil on. Na druhou stranu je štědrý, když jsme tehdy postoupili přes Mostar v Evropské lize, přišel po zápase do šatny a finančně nás motivoval. S ním to může být tak, i tak, pokud na hřišti všechno klape, je dobrý, když ne, je tvrdý.

Slovanu se nedaří, hlásíte se k roli favorita?

Mírní favoriti po výsledcích ve skupině asi jsme, Slovan má navíc po vyřazení z bojů o Ligu mistrů problémy. My jsme na tom byli podobně po Malmö, ale brzy jsme se z toho oklepali, na Slovanu deka leží déle. Bylo by pro nás dobře, kdyby se na tom po čtvrtku nic nezměnilo.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Slovanem Bratislava a pražskou Spartou?
Vyhraje Slovan
16,5 %
Utkání skončí remízou
9,9 %
Zvítězí Sparta
73,6 %
Celkem hlasovalo 16387 čtenářů.

Reklama

Související témata: