Hlavní obsah

I Pelta nás přišel před konfrontací s Kodaní do šatny motivovat, prozradil Hübschman

Jablonec

Na evropské pohárové scéně je ostříleným harcovníkem. Nejzkušenějším a nejprotřelejším ze všech jabloneckých fotbalistů, protože v předchozím angažmá v ukrajinském Šachtaru Doněck byl Tomáš Hübschman na účast v Evropské lize i Lize mistrů rok co rok navyklý. Proto by teď moc rád, aby podobné zážitky okusili a v základní skupině Evropské ligy si konečně zahráli i jeho severočeští spoluhráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký kapitán Tomáš Hübschman by rád zase do Evropy.

Článek
Fotogalerie

Je vůbec podobná myšlenka reálná? Má současný Jablonec na to, aby postoupil přes Kodaň do další kvalifikační fáze?

Chceme pro postup udělat všechno, což ale znamená uhrát doma v prvním zápase takový výsledek, který by nám dával šanci bojovat o postup za týden v Kodani.

Třeba takový, jaký jste uhráli se stejným soupeřem během zimního soustředění v Portugalsku?

Kodaň jsme tehdy porazili 2:0, což by byl pro kvalifikační konfrontaci samozřejmě super výsledek.

Proč tedy nemyslet na jeho reprízu?

My si na ni troufáme, ale zároveň si uvědomujeme, že během portugalského soustředění panovala přece jen jiná konstelace. Prohráli jsme přípravný zápas s Göteborgem, dostali jsme tři góly a dánský soupeř nás ve vzájemném utkání zřejmě podcenil. Nešel do zápasu s takovým nasazením jako my, i koncentrace mu scházela. Pak ale prohrával 0:2 a snažil se všechno dohnat. Dánští fotbalisté hodně faulovali, chvílemi byli až arogantní, protože nechtěli prohrát s někým, o kom si mysleli, že ho snadno přehrají.

Teď byste měli mít tedy rozhodně navrch vy. Zvláště, když se podle jabloneckých špiónů i podle trenéra Šilhavého během uplynulého půl roku nezměnil ani kádr, ani hra Kodaně.

Podle trenérových informací tomu tak skutečně je, takže ve středu by to mělo být podobné utkání. Samo sebou s větším nasazením, úsilím a koncentrací protivníka, než tomu bylo na portugalském Atlantic Cupu.

Troufnete si ho porazit i podruhé, když teď jde o kvalifikaci Evropské ligy?

Máme před ním respekt, protože Kodaň hraje evropské poháry každý rok a potřebné zkušenosti z Evropské ligy i Ligy mistrů tudíž má. Sílu a fotbalovou kvalitu rovněž. Každý soupeř je ale k poražení a naším cílem je dostat se dál.

Trenér mluvil před zápasem o Plzni, která před čtyřmi lety přes Kodaň postoupila do Ligy mistrů a zahájila tím éru úspěšného účinkování na evropské scéně. Slouží její případ v jablonecké kabině jako motivace?

Rádi bychom podobný model zopakovali, to netajím.

Zvláště pro vás, který jste byl v Doněcku navyklý na pravidelné starty na evropské scéně, musí jít o velkou výzvu. Dá se srovnat motivace, kterou jste pociťoval v Šachtaru, s tou současnou jabloneckou?

Cítím se úplně stejně.

A co situace obou zmiňovaných klubů?

Tu srovnávat vůbec nelze, stejně jako nejde srovnávat rozpočet Šachtaru a Jablonce.

Vyptávali se vás spoluhráči na zkušenosti a poznatky z pohárové scény?

Ani ne. Televizi má dnes každý, takže tam může evropské poháry sledovat.

Vám osobně také postačí vyslechnout trenéra, podívat se na video a případně na televizi?

Já jsem typem, který chce mít co nejvíce informací před zápasem, než abych k nim dospěl až v jeho průběhu. A protože máme k dispozici statistiky Instatu, hledám v nich soupeře a snažím se vyčíst vše podstatné a důležité.

V Jablonci je po léta zvykem, že před každou důležitou konfrontací přichází do kabiny za vámi hráči majitel klubu Miroslav Pelta, aby vás náležitě motivoval. Přišel i tentokrát?

Už před ligovou premiérou v Příbrami mezi nás přišel a promlouval k domácí soutěži i evropským pohárům. A samozřejmě se nás snažil motivovat. Je nám jasné, že kdybychom postoupili do základní skupiny Evropské ligy, byl by právě on tím nejšťastnějším člověkem.

Postoupí Jablonec přes Kodaň do dalšího předkola Evropské ligy?
Ano
68,1 %
Ne
31,9 %
Celkem hlasovalo 1770 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články