Hlavní obsah

Italský fotbal se probírá ze šoku. Srbové uštědřili Sampdorii nečekané ponížení

Turín

Něco takového si jistě fanoušci a fotbalisté Sampdorie Janov neuměli představit ani v nejčernějším snu. Italský tým sice hrál úvodní domácí zápas 3. předkola evropské ligy na vypůjčeném stadiónu v Turíně, ale debakl se srbským týmem Vojvodina Novi Sad 0:4 byl i tak zřejmě největší senzací dosavadního průběhu evropských pohárů.

Sestřih utkání Sampdoria Janov - Vojvodina Novi Sad.

 
Článek

Pohromu pro janovský tým načal už ve čtvrté minutě Mirko Ivanič, hned po přestávce přidal druhou trefu Aleksandar Stanisavljevič, po němž se dvakrát parádně trefil Ognjen Ožegovič, jenž tak dokonal šokující výhru a vynikající pozici pro srbský klub do domácí odvety.

Katastrofální premiéru prožil na lavičce Sampdorie Walter Zenga, jenž nedávno nahradil Sinišu Mihajloviče, který zamířil do AC Milán. „Když vyhrajete, jdete slavit s fanoušky, když se takhle prohraje, nezbývá než se omluvit," konstatoval Zenga.

Přivedeme posily

Rozladěným fanouškům, kteří však i přes hororový vývoj zápasu svůj tým vydatně podporovali, se omluvil i klubový prezident Massimo Ferrero. Ihned slíbil, že přivede další posily, aby tým byl konkurenceschopnější. Už dříve se spekulovalo o příchodech Maria Balotelliho a Antonia Cassana.

„Můžu jen říct, že děkuji fanouškům, kteří byli jako vždy úžasní. Zaslouženě jsme prohráli, za což se mohu jen omluvit. Tohle byl zápas, který dopadl totálně špatně. Tohle není moje Sampdorie. Možná bylo ve hvězdách napsáno, že nepostoupíme do Evropské ligy. Nicméně nám ještě zbývá odveta a ve fotbale není předem nikdy nic hotovo," nezbavoval se prezident posledních střípků naděje.

„Jsem si jistý, že tenhle tým je silný. Uděláme ještě více nákupů. Jen znovu zopakuji, že jedinými vítězi byli naši fanoušci, znovu byli velkorysí a výteční," dodal Ferrero.

Reklama

Související témata: