Hlavní obsah

V jablonecké šatně pořadí střelců penalt napsáno není. Proto jsem se ujal exekuce sám, vysvětloval Wágner

Nové jablonecké angažmá mu svědčí. Alespoň na ligové scéně útočník Tomáš Wágner renomé kanonýra potvrzuje, protože jak v úvodním utkání v Příbrami, tak i ve druhém zápase proti fotbalistům Bohemians se zapsal mezi střelce. „Jen škoda, že tentokrát můj gól k výhře nestačil,“ povzdechla si nová akvizice Severočechů po nedělní remízové partii (2:2) s Pražany.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký útočník Tomáš Wágner (vpravo) a obránce Bohemians Lukáš Pauschek.

Článek
Fotogalerie

Jablonec slavil fotbalové sedmdesátiny, proti Bohemians jste nastupovali jako favorit, zápas jste ale nezvládli a brali jen bod. Kde se podle vás stala chyba?

Jednoznačně v nástupu do obou poločasů, kdy jsme pokaždé během prvních pěti minut inkasovali a tudíž dvakrát prohrávali. Měli jsme sice ještě spoustu času, abychom výsledek otočili, ale bylo to hrozně těžké. Bohemka se zatáhla do obrany a bylo obtížně její defenzívu překonat.

V první půli se vám to ale přece povedlo promptně. Sice z penalty, která byla hodně přísná, ale během pěti minut bylo skóre srovnané.

Přísná? Se Šmídem jsem se bavil a on přiznal, že mě držel. Nebylo to sice nijak markantní, ale za balónem jsem jít nemohl, takže sudí nařídil penaltu právem.

Nebývá zvykem, aby se exekuce pokutového kopu ujal sám faulovaný hráč. Vy jste si přesto troufl...

V kabině žádné pořadí střelců napsáno nebylo, takže jsem sebral balón a na penaltu šel. Věřil jsem si a také ji proměnil.

Všechno vám tudíž mělo nahrávat, ale s urputně bránícími Klokany jste si přesto nevěděli dál rady. Zvláště, když vás v nástupu do druhé půle ztrestali zase. Nezpanikařili jste v ten moment až příliš?

Problém byl hlavně v tom, že jsme se snažili příliš rychle nakopávat míče za obranu a ty nám vytrvale utíkaly a sklouzávaly za čáru. Když se to stane během poločasu pětkrát desetkrát, je všechno rázem mnohem těžší.

Zvláště, když se ani šance nedaří proměnit, byť některé z nich byly vyložené. Kterou z nich si vyčítáte vy sám nejvíc?

Určitě střelu hlavou, protože ta měla skončit gólem. Další hlavička, která letěla těsně nad bránu, už tak vyloženou šancí nebyla.

V závěru zápasu jste sice stiskli Pražany do kleští, podruhé jste vyrovnali, ale vítězný gól už jste přidat nedokázali.

Už to byla křeč a to se pak střelecké příležitosti proměňují ještě hůř. Zvláště, když jsme se nedostali ke hře, kterou jsme chtěli praktikovat. Kolem soupeřovy šestnáctky jsme ztráceli hodně lacino spoustu míčů, balóny jsme jen nakopávali, nedokázali hrát po zemi a překonat obranu Bohemky. Závarů před Zlámalem jsme si sice připravili spoustu, šance také měli, jenže na výhru to nestačilo.

Před čtvrteční kvalifikační odvetou Evropské ligy prostě nic povzbudivého. Může mít nečekaná zaváhání s Bohemians vliv na váš výkon v Kodani? Nenaladila by vás výhra na optimističtější notu?

Takhle nikdo z nás neuvažoval. Z utkání s Klokany jsme chtěli tři body, takže remíza představuje ztrátu. A zbytečnou, protože dva vstřelené góly by za normálního průběhu zápasu měly na vítězství stačit. Nám nestačily, ovšem ani remíza by nás neměla nijak srazit dolů. Pojedeme do Dánska odhodlaní a o postup se s Kodaní popereme.

Reklama

Související témata: