Hlavní obsah

Plzeň má podle bookmakerů postup v kapse. A kdo další?

Praha

Velký pohárový čtvrtek. Všechny čtyři české týmy v prvních zápasech play off Evropské ligy ukázaly, že mají šanci i v odvetách. Plzeň a Sparta by s postupem do skupinové fáze neměly mít zásadní problém. Také situace Liberce je nadějná, ale přece jen složitější. A ve hře je stále také Jablonec. Může se tedy stát, že český fotbal bude mít ve skupinách Evropské ligy čtyři týmy. A to tady ještě nebylo!

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ondřej Vaněk (vlevo) se raduje se spoluhráči z Plzně z gólu, který vstřelil do sítě Vojvodiny Novi Sad.

Článek

Plzeň je po domácí výhře 3:0 podle bookmakerů již „jistým" postupujícím a některé domácí sázkové kanceláře kurz na její postup už ani nevypsaly.

„Viktoria je z českých týmů největším adeptem postupu. Její výkon z prvního domácího utkání ukázal, že s novými trenéry přišel správný impuls. Navíc je pro Plzeň pozitivní, že před týdnem i o víkendu v lize s Olomoucí nedostala gól. Vojvodina bude doma o hodně nebezpečnější, ale náskok Viktorky z prvního zápasu by dohnat neměla," věří Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

Také postup Sparty v Thunu je podle kurzů tutovkou. Třeba u Tipsportu bude za vsazenou stokorunu čistá výhra jen 3 koruny... U Chance pak 90 procent sázejících věří nejen v postup Sparty, ale také v její výhru v odvetě.

Ve Splitu bude postup těsný

Liberec jede do chorvatského pekla jako favorit, nicméně náskok 1:0 v kotli Hajduku není rozhodující. „Sázkaři tipují postup obou klubů zhruba nastejno, s mírnou preferencí Liberce. Odráží se tam výhra z prvního zápasu i současná dobrá forma Slovanu," říká Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

„Ve Splitu čeká na Liberec hodně bouřlivé prostředí a postup pro jeden nebo druhý tým by měl být těsný. Přesto zůstávají větší šance na postup na straně Liberce," souhlasí Navrátil.

Senzace Jablonce nemusí být chimérou

Jediným z českých týmů, jemuž předpovídají sázkaři i bookmakeři stopku, je Jablonec. „Vyfasovali Ajax, tedy klub evropské třídy. Ostatní čeští zástupci měli los daleko přijatelnější," má jasno Pavlis. Senzační postup však není žádnou nedostižnou chimérou. „Všichni věří, že Jablonec dokáže dvojzápas zdramatizovat. To by byla odměna pro vyprodaný stadión a rozptýlení pro klubového bosse Peltu, který řeší v posledních dnech spíše kauzu rozhodčí versus svazový funkcionář," poukazuje vedoucí bookmaker Tispportu.

„Jablonec v Amsterdamu v prvním utkání vyloženě nezklamal a jeho hráči zjistili, že s Ajaxem se dá hrát. Větší tlak bude na mladých hráčích Ajaxu, kterým klubová tradice velí postoupit... To by mohla být výhoda Jablonce. Na straně Ajaxu ale stojí značné sebevědomí jeho hráčů, kteří vědí, že už si po vyřazení z Ligy mistrů další zaváhání nemohou dovolit. I proto je i nadále favoritem Ajax," avizuje Navrátil za Victoria Tip.

Kurzy na postup:
Vojvodina - Plzeň (první zápas 0:3)
Tipsport: 17 - nevypsán
Victoria Tip: 16 - 1,01
Fortuna: 17 - nevypsán
Thun - Sparta (1:3)
Tipsport: 8,5 - 1,03
Victoria Tip: 8,1 - 1,04
Fortuna: 8,61 - 1,03
Hajduk - Liberec (0:1)
Tipsport: 3,4 - 1,3
Victoria Tip: 2,8 - 1,38
Fortuna: 2,8 - 1,37
Jablonec - Ajax (0:1)
Tipsport: 4,3 - 1,18
Victoria Tip: 4,1 - 1,2
Fortuna: 4,31 - 1,17

Reklama