Hlavní obsah

Petrohrad - Dynamo Moskva 2:1Zenit domácím vítězstvím potvrdil obhajobu ruského titulu

Fotbalisté Zenitu Petrohrad obhájili titul v ruské lize. Triumf v prodloužené sezoně soutěže, která odstartovala už vloni v březnu, potvrdili výhrou 2:1 nad třetím Dynamem Moskva.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Fotbalisté Zenitu Petrohrad slaví gól proti Dynamu Moskva.

Článek

Zenitu by stačil k jistotě titulu bod, ale s tím se s vidinou oslav před bouřlivými domácími fanoušky nespokojil. Po půl hodině poslal petrohradský tým do vedení Širokov, za dalších šest minut pojistil z penalty vedení Keržakov.

Těsně před přestávkou sice snížil Epureanu, ale svěřenci italského kouče Luciana Spallettiho vedení uhájili. Nezastavilo je ani to, že je na posledních více než půl hodiny oslabil po druhé žluté kartě Zyrjanov.

Zenit slaví ruský titul potřetí, všechny triumfy získal v posledních pěti letech. V sovětské éře pod názvem Zenit Leningrad získal trofej ještě jednou v roce 1984.

V moskevském derby mezi CSKA a Spartakem se z vítězství 2:1 radoval tým Tomáše Necida, i když český útočník vyšel naprázdno. Oba góly CSKA vstřelil z trestných kopů Zoran Tošič, který si tak nadělil dva dárky k dnešním 25. narozeninám.

"Hráli jsme dobře, ale dostali jsme nešťastné, divné góly ze standardních situací, a své šance jsme neproměnili," litoval po utkání obránce Spartaku Marek Suchý. "Byl to pro nás nešťastný zápas," řekl ČTK.

Necid zářil spokojeností a byl přesvědčen, že šlo o zasloužené vítězství, které bylo výsledkem dobré hry celého týmu, nejen Tošičovy přesné mušky. Vítězství nad moskevským rivalem by podle Necida mohlo znamenat i obrat k lepšímu po nepříliš povedených předchozích zápasech.

"Byl to důležitý zápas, chtěli jsme ho vyhrát a povedlo se to. Byl to těžké, ale vyhráli jsme," řekl ČTK. "Měl jsem šanci, kdy jsem mohl dát gól, škoda, že se to nepovedlo," uvedl. Mrzelo ho, že jediný gól Spartaku padl zrovna po akci, na jejímž začátku byla Necidova ztráta míče. "To byla chyba, ale bylo tam ještě 80 metrů, kdy se vše ještě dalo zachránit. Škoda. Ale hlavně, že jsme vyhráli," dodal.

Ruská fotbalová liga - 41. kolo:
Skupina o 1.-8. místo:
Machačkala - Lokomotiv Moskva 3:1
Kazaň - Kubaň Krasnodar 1:1
CSKA Moskva - Spartak Moskva 2:1
Petrohrad - Dynamo Moskva 2:1

Reklama