Hlavní obsah

VIDEO: Ibrahimovic trefil brankáře ve stylu kung-fu. A musel pod sprchy

Paříž/Praha

Švédského fotbalistu Zlatana Ibrahimovice provází pověst excelentního střelce, kvůli výbušné a kontroverzní povaze však kariéru vytáhlého útočníka lemuje rovněž řada excesů. Další škraloup si forvard Paris St. Germain připsal o víkendu v utkání 11. kola francouzské ligy: nešetrným kopem ve stylu kung-fu skolil gólmana Stéphana Ruffiera ze St. Etienne a musel předčasně ze hřiště. Domácí tak dohrávali v deseti a utrpěli první prohru v sezóně.

Ibrahimovicův faul

 
Článek

Ibrahimovic šel v 69. minutě za stavu 0:1 do souboje o míč se dvěma hráči soupeře naprosto nekompromisně a vyběhnuvšího brankáře zasáhl nataženou nohou ve vzduchu kolíky kopačky do hrudníku. Rozhodčí Duhamel neváhal ani okamžik a vytáhl červenou kartu. Lídr Ligue 1 pak v 73. minutě inkasoval podruhé a v závěru Guillaume Hoarau už jen snížil výši první prohry pařížského celku v tomto ročníku na 1:2.

Ibrahimovic přišel do movitého PSG v létě z AC Milán za 65 miliónů eur a s deseti trefami vládne pořadí kanonýrů letošního ročníku francouzské ligy. Šejkové z Kataru, kteří jsou majoritními vlastníky klubu, švédskému útočníkovi platí ročně 14,5 miliónu eur.

Reklama

Související témata: