Hlavní obsah

Skácelovi zakázali hrát kvůli dluhům za Hearts

Edinburgh/Praha

Záložník Rudolf Skácel nesmí hrát za skotský klub Heart of Midlothian. Zakázalo mu to vedení Skotské profesionální fotbalové ligy (SPFL). Klub je totiž v konkurzu kvůli velkým finančním dluhům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Rudolf Skácel (vlevo) ještě v dresu Slavie.

Článek

Skácel si poté, co se loni na podzim ve zlém rozešel se Slavií, hledal sám nové angažmá, nemá totiž hráčského agenta. Z kádru ho vyřadil tehdejší kouč Michal Petrouš a ani nový trenér Miroslav Koubek o něj neprojevil zájem. „Z některých lidí v Edenu je mi špatně,“ řekl při odchodu Skácel.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Trénoval tajně

Štěstí zkoušel potřetí v Heart of Midlothian, kde úspěšně působil v letech 2005 - 2006 a 2010 - 2012 a v 93 ligových zápasech nastřílel 40 branek. V Edinburghu trénoval v podstatě tajně od začátku ledna a zájem o jeho angažmá projevil kouč Gary Locke. „Je to zkušený záložník, který navíc zná prostředí i soutěž. Mohl by nám pomoci v boji o záchranu. Rozhodnutím jsem zklamaný,“ cituje Lockeho list The Herald Scotland. Hearts jsou v tabulce skotské Premier League poslední.

Srdce z Edinburghu, jak je klub přezdíván, však mají omezeny přestupy a všechny finanční transakce musejí probíhat se souhlasem správce konkurzní podstaty Bryana Jacksona.

Čtyřiatřicetiletý Skácel měl na soupisce nahradit devětatřicetiletého gólmana Alana Combeho, který se po dlouhodobém zranění stal trenérem brankařů. Tento tah však Hearts nevyšel. „Nedá se nic dělat, přesto děkuji Asociaci za rychlé a spravedlivé rozhodnutí," konstatoval po pátečním rozhodnutí SPFL Jackson.

Zatímco Skácel si musí dál hledat nové angažmá, Hearts přeci jenom získali posilu. Do Swansea City prodali devatenáctiletého záložníka Adama Kinga a dostali povolení k hostování dvacetiletého útočníka Paula McCalluma z West Hamu.

Reklama

Související témata: