Hlavní obsah

Gól roku? Podívejte se, jak Bonyho nástupce vyškolil beky Ajaxu

Arnhem

V prvních týdnech nového kalendářního roku padlo několik skvělých branek, ovšem gól srbského mladíka Uroše Durdeviče z Vitesse Arnhem se řadí k těm nejkrásnějším. Teprve dvacetiletý útočník prokázal hodně drzosti i sebevědomí, když si ve vápně zpracoval centrovaný míč, přehodil stopera slavného Ajaxu Amsterdam a s přehledem skóroval.

Fantastický gól Srba Durdeviče v utkání proti Ajaxu.

 
Článek

Na rodáka z Bělehradu, který je na hrotu Vitesse jedním z nástupců exsparťana Wilfrieda Bonyho, pějí chválu ze všech stran. Durdevič přišel na hřiště v 83. minutě místo jiného útočníka Traorého, avšak po necelých 120 sekundách na trávníku dokázal jako jediný rozvlnit síť.

Srbský talent si přitom počínal jako zkušený mazák. Ve vápně se prosadil přes dvojici hostujících stoperů Mika van der Hoorna s Niklasem Moisanderem, kterého elegantně přeloboval a následně nedal brankáři Jasperovi Cillessenovi sebemenší šanci zasáhnout.

Arnhem po domácím vítězství 1:0 přerušil dvouzápasovou sérii porážek, Ajax naopak znovu ztratil v bitvě o titul. Na vedoucí PSV Eindhoven už ztrácí 12 bodů.

Reklama

Související témata: