Hlavní obsah

Sivok se v Besiktasi hádá s doktorem, ale všechno je marné. Do Prahy ho nepustí

Istanbul/Praha

Jednatřicetiletý stoper Besiktase Istanbul a české fotbalové reprezentace Tomáš Sivok je znovu zraněný. Opět se ozval zraněný stehenní sval, kvůli kterému nehrál od listopadového kvalifikačního utkání s Islandem. A Sivok doufá, že bude absentovat v rámců dnů, nikoliv měsíců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Besiktase a české reprezentace Tomáš Sivok

Článek

„Je to frustrující. Už téměř tři týdny jsem trénoval bez potíží. V úterý jsem ucítil bolest ve stejném stehně, s nímž jsem měl problémy. Jen o kousek výš, blíž k hýždím... Čekají mě znovu vyšetření, injekce, ale doufám, že to nebude trvat tak dlouho. Prý jen pět dní,“ říkal s přáním v hlase do telefonu.

Při tom už o nadcházejícím víkendu měl nastoupit k zápasu. „S trenérem Biličem jsme byli domluvení, že tento víkendu si půjdu kopnout za juniorku a další víkend už nastoupím za áčko. Řekl, že mě potřebuje, že už vypadám dobře. Já jsem se tak i cítil. Fyzičku jsem dohnal, nabíral jsem i jistotu s míčem. Vypadalo to všechno slibně,“ litoval Sivok.

Klubový lékař profesoru Kolářovi nevěří...

Vyšetření, které potvrdil Tomáš Sivok v Praze u profesora Pavla Koláře jasně ukázalo, že na nerv tlačí drobný úlomek, který když se vyjme a stehno vyčistí, bude po potížích. Zákrok z pohledu profesora Koláře prý drobný. Kdyby ho Sivok absolvoval už v prosinci nebo v lednu, dávno by hrál. Vidina, že ho pustí do Prahy teď, je však nulová...

„Bohužel nepustí. Dál mě čekají injekce a léčení podle klubového lékaře. On tam prostě nic takového, co říká profesor Kolář, nevidí... Přitom by prý stačil jednoduchý zákrok a vrátil bych se během pár týdnů. Už jsem mohl mít víc než měsíc pokoj. Doktor tu ale má velké slovo. Oni mi nevěří, že v tom stehně je jiný problém, než léčí on. Takže na zákrok půjdu až po sezóně, kdy mi tu skončí smlouva,“ konstatoval Sivok.

Skutečnost, že Sivok kvůli pochybnostem klubového lékaře přišel o kus sezóny, si uvědomuje zřejmě jen kouč, který ho už dávno chtěl mít na hřišti. „Takhle to tu nevidí... Bohužel to ale může být pravda, pokud se stehno nezmátoří. Profesor Kolář jasně říkal, že, když se ten problém s tím, co tlačí na nerv, neodstraní, může se to vracet. Přitom to není nijak velké zranění. Už ale nemám sílu se hádat, ani to nemá smysl. Mohl jsem se stavět na hlavu, argumentovat závěry profesora Koláře i dalších lékařů, všechno bylo marné. Klubový doktor ve svalu nic nevidí, ničemu nevěří, a hotovo. Musím čekat a doufat, že za pár dní zase budu v pořádku. Stále ještě žije naděje, že bych stihl kvalifikaci s Lotyšskem, ale čas se rychle krátí,“ netají rozladění reprezentant.

Besiktas na jednu stranu nevěří Sivokovi, na druhou stranu ho nedal na soupisku pro Evropskou ligu. „To s tím nemá přímou souvislost. Opravdu ne. Když se soupiska řešila, byl jsem zraněný, netrénoval jsem s týmem. Chtěli soupisku uzavřít. Kdybych byl tehdy v pořádku, byl bych na ní a hrál. Z tohoto je nepodezírám. Trenér mi jasně řekl, že mě potřebuje na hřišti, přestože v létě v klubu končím,“ zdůraznil Sivok, který bude v létě volným hráčem.

Reklama