Hlavní obsah

Valencie vyhrála v La Coruni gólem z poloviny hřiště

Fotbalisté Realu Madrid deklasovali v sobotním utkání 22. kola španělské ligy 4:0 Espaňol Barcelona a posunuli se na dočasně druhé místo tabulky o deset bodů za Barcelonu. Ještě v sobotu večer je ale opět na třetí příčku odsunula Valencie, která zvítězila v La Coruni 1:0.

Článek

Real vyhrál včetně poháru sedmé utkání v řadě. O vítězství se zasloužil dvěma góly Zidane, jednou se trefili Guti a Gravesen.

Hubené vítězství Valencie zařídil David Villa. Šťastný a pohotový střelecsi všiml vyběhnutého gólmana Joseho Franciska Moliny a dalekonosnou střelou z padesáti metrů se trefil mezi jeho tyče.

Od 22. minuty se už skóre nezměnilo a Valencie vítězstvím 1:0 prodloužila sérii bez porážek v domácí lize na jedenáct utkání. Villa skóroval v sezóně počtrnácté, nejlepší střelec soutěže Kamerunec Eto'o z Barcelony má o čtyři trefy více. Valencie navíc vrátila La Coruni středeční vyřazení ve čtvrtfinále Španělského poháru.

Fotbalisté Málagy v prvním duelu pod novým trenérem Manuelem Hierrem porazili Bilbao 2:1. Na domácím hřišti sice dohrávali od 69. minuty oslabeni o vyloučeného Nacha, čtyři minuty po jeho předčasném odchodu do šaten však o jejich výhře rozhodl Salva Ballesta.

Španělsko - 22. kolo
Málaga - Bilbao 2:1 (31. Litos, 73. Ballesta - 40. Aduritz), Real Madrid - Espaňol Barcelona 4:0 (44. a 51. Zidane, 14. Guti, 36. Gravesen), La Coruňa - Valencie 0:1 (22. Villa).
TABULKA

Reklama

Související témata: