Hlavní obsah

Brückner tým nezatratil, byla to prý užitečná zkušenost

GÖTEBORG

Cenná zkušenost pro podzimní kvalifikaci. Tak ohodnotil prohraný přípravný zápas na půdě Švédska trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner. Podle jeho hodnocení měl zápas dva naprosto odlišné poločasy, v nichž byl soupeř produktivnější a díky tomu vyhrál.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner

Článek

"Byla to užitečná zkušenost a já jsem přes porážku s mužstvem spokojen," uvedl kouč na tiskové konferenci po zápase. Pochválil většinu střídajících hráčů. "Hráči hrající po přestávce v mnohém předčili ty, kteří se objevili před ní," řekl k poznatkům, které mu duel přinesl.

Nelíbila se mu především souhra stoperské dvojice Rozehnal - Hübschman. "Chyběla jim základní součinnost, nedokázali pořádně odhlavičkovat míč," poukázal kouč na největší nedostatky v první části, která rozhodla o výsledku.

Když měl vyzdvihnout nejlepší hráče, pochválil Brückner navrátilce Bolfa a také Poláka. "Bolf zapadl, jako by nikdy nechyběl, navíc bez zdravotní újmy a z toho mám radost dvojnásob," pochválil stopera z Auxerre.

Obrana se dostával pod obrovský tlak

Kritizován byl především David Rozehnal, který přiznal, že se obrana dostávala hlavně v první půlhodině pod obrovský tlak. "Švédové vsadili na hodně centrovaných míčů a my jsme nestíhali všechny odvracet. Nemyslím, že jsme trenéra hodně zklamali, ale je pravda, že nám prohrané souboje vyčítal," uvedl Rozehnal.

Největším tahounem ve snaze o vyrovnání byl tradiční bojovník Jan Koller, který sloužil tvrdým severským zadákům jako hlavní "otloukánek". Dvoumetrový obr z Dortmundu utrpěl během utkání šrám pod levým okem a řadu dalších ran, přesto si na tvrdost nestěžoval. "Možná hráli tvrdě, ale většinou v obvyklých mezích. Tak se dnes už hraje. I přesto jsme se ale měli prosadit střelecky, dnes jsme hodně šancí spálili," řekl Koller a připomněl hlavně příležitosti ze závěru utkání.

Reklama

Související témata: