Hlavní obsah

Češi jsou v semifinále. O první místo ve skupině si zahrají s Brazilci

Kuvajt

Česká futsalová reprezentace si vede na turnaji v Kuvajtu na výbornou. V pátek odpoledne vyhrála také svůj druhý zápas ve skupině, když porazila Japonsko 4:0. Češi si tak s předstihem zajistili postup do semifinále Futsal Continental Cupu 2014, kde se utkají buď s Argentinou, nebo Itálií.

Foto: Radek Klier

Michal Seidler (vlevo) a Michal Kovács se radují z postupu do semifinále. Prvně jmenovaný dal Japonsku gól, ten druhý zase na dva přihrál.

Článek

Skóre zápasu otevřel už ve 3. minutě český kapitán Lukáš Rešetár, který se uvolnil na středu hřiště a poslal balón přesně za tyč japonské branky – 0:1. Další branky padaly až po přestávce. Nejprve Michal Kovács vybojoval míč pro Rešetára, který se nemýlil. Ve 25. minutě přišla totožná situace. Kovács vyslal tentokrát Seidlera, který zvýšil už na 3:0. Japonci následně vsadili na power play a na dlouhé minuty uzamkli Čechy před jejich bránou, kterou strážil výborný Libor Gerčák. Minutu před koncem navíc Rešetár ukořistil míč a poslal ho do prázdné branky. Zkompletoval tak hattrick a mohl se spoluhráči slavit postup do semifinále.

„Zápas byl velice zvláštní. Dneska vyhrálo šťastnější mužstvo, ne lepší," přiznal český trenér Tomáš Neumann a řekl proč: „Zápas byl velmi vyrovnaný, akorát my jsme byli produktivní a Japonci umřeli na krásu."

O přestávce musel trenér českého výběru zvýšit hlas. „Bylo to potřeba. Ačkoliv jsme si říkali, jak je pro nás zápas důležitý, že chceme uspět, zahrát si semifinále a porvat se o medaili, tak to vůbec v první půli nevypadalo. Museli jsme trochu s Vlastou Bartoškem zvýšit hlas," přiznal Neumann, který byl potěšen dobře odbráněnou power play: „Nicméně druhá půle už byla slušná. Bylo dobré, že jsme dvanáct minut bránili power play, což nám v minulosti dělalo problémy. Připravovali jsme se na to už na tréninku a vše klaplo dobře. I to je zkušenost."

V sobotu od 18.30 hodin zakončí Češi skupinu B zápasem s Brazílií. „Brazílie je velký favorit. Zápas začíná však 0:0. Dáme šanci hráčům, kteří do hry moc nezasáhli. Do brány půjde Jakub Žďánský. Zahrají si všichni hráči. Budeme se trochu šetřit na semifinále, ale rozhodně nejdeme do zápasu předem poražení. Budeme bojovat a rvát se. Všech čtrnáct hráčů, kteří tady jsou, mají svou kvalitu a jsou schopní odehrát slušný zápas," uvědomoval si Neumann.

Japonsko - Česká republika0:4 (0:1)
Branky: 3., 23. a 39. Rešetár, 25. Seidler. ČK: Záruba (CZE).
Japonsko: Kawahara (Sekiguchi) - Mori, Murota, Nakamura, Nagai, Miyazaki, Hoshi, Nibuya, Takita, Takahashi, Osodo, Minamoto, Sato. Trenér Miguel Salazara.
Česká rep.: Gerčák (Žďánský) - Rodek, Lištván, Holý, Janovský, Belej, Seidler, Sláma, Rešetár, Kovács, Slováček, Cupák, Záruba. Trenér Tomáš Neumann.
Futsal Continental Cup 2014 v Kuvajtu
SKUPINA B
1. Česká republika2-0-010:26
.   Brazílie2-0-010:26
3. Guatemala0-0-24:110
4. Japonsko0-0-20:90
SKUPINA A
1. Argentina2-0-012:36
2. Itálie2-0-07:46
3. Kuvajt0-0-24:100
4. Egypt0-0-23:90

Reklama