Hlavní obsah

Vícemistr z Poličky si vyšlápl na pražský Chemcomex, Nový Bor dostal ve Zlíně mikulášskou nadílku

V sobotu pokračovala druhými turnaji ve Zlíně a východočeské Poličce celostátní liga sálových fotbalistů. Plný počet bodů si tentokrát připsaly celky z Brna, Zlína a Poličky, bez bodového zisku se domů vracely týmy z Jilemnice, Větřní a Nového Boru. Ten dokonce ve Zlíně nafasoval předčasnou mikulášskou nadílku v podobě čtyřiadvaceti branek a nic na tom nemění fakt, že Severočechům na východě republiky chyběla většina klíčových hráčů. Nejkvalitnější duel se odehrál v Poličce, kde místní Novabrik v repríze loňského finále udolal pražský Chemcomex. Zatím největším překvapením soutěže jsou ale velmi dobré výkony futsalistů z Vysokého Mýta.

Foto: Jan Zahnaš

Exreprezentant Ivo Světlík (ve žlutém dresu) se v sobotu blýskl čtyřmi brankami

Článek

GIOIA B2Balance Brno - FK Adria Nový Bor 12:2 (5:0)

Tým z moravské metropole nastoupil k zápasu ve velmi silné sestavě i s Josefem Cieslarem, ale bez bratrů Havlových, zatímco Novoborští řešili sestavu až na poslední chvíli a na Valašsko přijeli ve velmi okleštěném složení, když na poslední chvíli vypadli ze sestavy tři hráči. Utkání začalo brněnským tlakem a brzy svítil na ukazateli stav 3:0, hosté se zaměřili pouze na obranu, poločasový stav 5:0 byl z hlediska průběhu milosrdný. Druhý poločas přinesl stejný obraz, jednalo se spíše o souboj brněnských útočníků s brankářem Konečným. Čestný úspěch hostů zaznamenal ve 12. minutě David Štorc, když střela byla před brankářem Brna tečována. O jednoznačném výhře svědčí konečný výsledek, Nový Bor navíc v utkání neměl.

SMR Plus Zlín - FK Adria Nový Bor 12:0 (4:0)

V dalším utkání nastoupili Novoborští proti domácímu Zlínu opět ve čtyřech hráčích a potkal je stejný osud. "Načepovali" opět dvanáctku, aniž by sami dokázali branku vsítit. Začátek utkání přinesl nápor Zlína, spoustu šancí zneškodnil výtečný Konečný, pomalu se rozjížděl zlínský brankostroj na přijatelných poločasových 4:0. Ve druhé půli byl Zlín od počátku ve velkém tlaku, na hostech byla dál více patrná únava a důsledkem bylo neustále se zvyšující skóre, které se zastavilo na konečných 12:0. Hosté přes veškerou bojovnost na lepší výsledek nemohli dosáhnout.

GIOIA B2Balance Brno - SK SICO SC Jilemnice 5:1 (2:0)

Samotné utkání začalo zostra a na fauly to bylo již ve 2. minutě 2:1. Brno bylo aktivnější, Jilemnice spoléhala spíše na rychlé protiútoky. Hráči z Krkonoš působili sympatickým dojmem, Brno ale přesto dokázalo svoji kvalitu. První půle skončila zaslouženým vedením Brna 2:0.

Druhý poločas začal snahou Jilemnice o výsledkovou změnu, hráči GIOI však neustále hrozili z rychlých brejků, vytvářeli si šance, ale skvělý Hekera stále držel Jilemnické ve hře o zisk bodů. Ve 30. minutě se Fišarovi podařilo snížit stav na 3:1, Jilemnice opět ožila a stále cítila šanci na zvrat. Jenže bez brankového efektu. Brňané čekali na brejky, v závěru jim dva vyšly a potvrdili tím konečné skóre 5:1, které je však za předvedený výkon pro hráče z Podkrkonoší poměrně kruté.

SMR Plus Zlín - SK SICO SC Jilemnice 3:1 (1:1)

Zlínští byli od úvodu aktivnějším týmem. Jilemnice měla v nohách předchozí těžký duel s Brnem, zatímco Zlín se v utkání s Novým Borem příliš nenadřel. Jilemnice čekala trpělivě na svoji šanci a ta přišla, když se prosadil Panýr a otevřel skóre utkání. Zlín ještě více zvýšil aktivitu, snažil se o vyrovnání, ale v cestě mu stál skvělý Hekera. V poslední minutě první půle se domácí přece jen dočkali vyrovnání zásluhou Hnila, který doklepl míč do sítě.

Druhý poločas začal náporem Zlína, kterého vyrovnávací branka v závěru povzbudila. Jilemnice nadále spoléhala na výtečného Hekeru a rychlé brejky. Zlínští nakonec své snažení dotáhli k plnému bodovému zisku, závěr si Zlínští pohlídali, jejich výhra byla naprosto zasloužená, vytvořili si více brankových příležitostí.

FC Družba Vysoké Mýto - BOMBARĎÁCI Větřní 2:0 (2:0)

Vyrovnané utkání, v němž se domácím podařilo v první půli proměnit dvě šance Komárkem a Šavelkou, a o které pak byli v konečném účtování nakonec i lepší. V druhé polovině duelu probíhal tuhý boj o udržení náskoku na jedné straně a vyrovnání na straně druhé. Nejlepšími hráči byli určitě brankáři obou družstev, v barvách Vysokého Mýta Morong a na straně druhé nestárnoucí Pavel Šilhan.

VPS NOVABRIK Polička - BOMBARĎÁCI Větřní 4:1 (3:0)

Od začátku opět velmi vyrovnané utkání, hosté byli domácímu favoritovi zdatným soupeřem. Rozhodnutí přišlo v závěru první půle, kdy během čtyř minut dala Polička tři branky rychle za sebou a rozesmutnila statečně bojující Bombarďáky před poločasovým odchodem do kabin. Ti v druhé půli nesložili vůbec zbraně a postarali se o vyrovnaný průběh tří čtvrtin poločasu. Ve stejném čase jako v první půli však dostali další branku, čímž byla i ta nejmenší naděje na případnou korekci skóre tatam. V poslední minutě zaznamenali hosté alespoň čestný úspěch Grznárikem.

FC Družba Vysoké Mýto - CHEMCOMEX Praha 1:2 (1:0)

Hráči Vysokého Mýta šli do souboje s mistrem s tím, že mu zadarmo nic nedarují a podle toho vypadal průběh první půle. Favorizovaní hosté měli většinu času míč na svých kopačkách, kroužili kolem brankového území protivníka, ale bez gólového efektu. Byli to naopak domácí, kteří se překvapivě ujali vedení a dokonale tak zaskočili favorita, který měl v poločasové přestávce o čem přemýšlet.

V druhé půli Chemcomex zvýšil obrátky, avšak Vysoké Mýto statečně odolávalo zejména díky skvělému Morongovi v brance. A to až do 31. minuty, kdy Fichtner nechytatelně vyrovnal střelou z boku těsně pod břevno. Když za dvě minuty Rott vývoj utkání otočil, spadla z hráčů i funkcionářů Pražanů nervozita. Teď to byli domácí, kteří museli něco vytvořit, jestliže chtěli dosáhnout na nějaký ten bodík. A zejména v poslední minutě k tomu byli dvakrát hodně blízko. Kdyby střela v poslední vteřině utkání šla o pár centimetrů níže, mohlo být překvapení na úkor favorita dokonáno, protože však jen olízla břevno, zanechali domácí jen dobrý dojem. Body však brali hosté.

VPS NOVABRIK Polička - CHEMCOMEX Praha 2:1 (0:1)

Ačkoliv v úvodu nebylo k vidění příliš mnoho brankových příležitostí, muselo utkání slušnou diváckou kulisu uspokojit. V první půli byla Polička o krůček lepší, měla dokonce zkraje i tutovou šanci, jak to ale ve sportu občas chodí, byli to hosté, kteří šli necelé dvě minuty před poločasem do vedení. V opakování finále loňského ročníku se ale přítomní futsaloví příznivci určitě nenudili.

Ve druhé půli nesmiřitelný, ale sportovní boj pokračoval. Ve 28.minutě se probudili i diváci, když se domácím podařilo vyrovnat a přepnuli své aktivity na vyšší stupeň. Zápas gradoval, hráli se poslední tři minuty a oba týmy bojovaly ze všech sil. Jak se vyplatí stále sledovat míč dokázal poličský Kovář, který svou aktivitou donutil brankáře Chemcomexu k chybě, míč se od něj odrazil a oba už poté jen sledovali, jak míč protíná brankovou čáru svatyně hostů. Překvapení bylo na světě, Polička ustála dvouapůlminutový nápor Pražanů a zvítězila 2:1.

Reklama

Související témata: