Hlavní obsah

V celostátní lize sálového fotbalu šokovali futsalisté Vysokého Mýta pražský Chemcomex

O víkendu pokračovala v krkonošské Jilemnici a také v Českém Krumlově celostátní liga sálového fotbalu - futsalu. Největší překvapení se zrodilo právě na jihu Čech, kde Vysoké Mýto dokázalo uhrát remízu s úřadujícím mistrem republiky - pražským Chemcomexem. Lídr tabulky z Poličky sice nestačil na Chemcomex, ale dokázal přehrát na horké krumlovské půdě pořádající Větřní. V Jilemnici se zadařilo Zlínu, který si na Moravu odvezl šest bodů a ve spanilé jízdě pokračuje i nadále brněnská Gioia B2Balance, která se v tabulce celostátní ligy stále drží na druhém místě.

Foto: Viktor Handl

Futsalisté Větřní (ve žlutých dresech) doma udolali Vysoké Mýto

Článek

SK SICO SC Jilemnice - SMR Plus Zlín 2:3 (2:1)„Myslím si, že jsme zápas odehráli skoro excelentně. Dlouho jsme tak dobře nehráli. Výsledek je pro nás ale hodně smolný. I soupeř totiž uznal, že jsme převahu měli my. Na brankové příležitosti to bylo asi 8:0, na to se však nehraje. Kluky chci ale pochválit, hráli na hranici možností," těšilo prezidenta Jilemnice Milana Szaba.

 FK Adria Nový Bor - SMR Plus Zlín 3:4 (0:1)Hosté z Moravy šli do vedení už v 1. minutě po brance Kutry, Nový Bor dokázal srovnat až v úvodu druhé půle. Zlín zvýšil po brankách Ulmana a Kováře na dvoubrankový rozdíl, pět minut před koncem  Slavík vsítil kontaktní branku, ale v poslední minutě se prosadil střelecky disponovaný Kovář, poslední branka novoborského Slavíka už přišla pozdě.

SK SICO SC Jilemnice - GIOIA B2Balance Brno 0:5 (0:1)„Brno bylo herně úplně jinde než my. Výsledek ale zkazily tři hrubé chyby naší obrany, soupeř díky tomu vyhrál možná až příliš vysoko. My jsme neměli sílu, hodně nám jich vzal úvodní neúspěch se Zlínem. Celkově bych chtěl vyzvednout mladé kluky Macháta se Šnorbertem, kteří dávají do hry maximum a předvádějí asi nejlepší výkony z celého týmu," pochválil domácí tým jeho prezident Milan Szabo.

FK Adria Nový Bor - GIOIA B2Balance Brno 1:6 (0:3)Brněnský celek se v Krkonoších prezentoval výbornými výkony a také duel s Novým Borem měl pevně ve svých rukou. O své výhře hráči z moravské metropole rozhodli už do půle, kterou vyhráli tříbrankovým rozdílem. Po dvou brankách si v tomto utkání připsali Klimeš s Cenkem a jednu trefu přidal nejlepší střelec celostátní ligy Jan Ovčačík.

CHEMCOMEX Praha - VPS NOVABRIK Polička 2:0 (1:0)„My jsme za stavu 0:1 byli třikrát sami před brankou, jenže skórovat se nám nepodařilo. I ve druhém poločase se hrálo v podobném duchu, bylo to o tom, kdo dokáže potrestat soupeřovu chybu a byl to Chemcomex," naráží trenér Poličky František Švec na pojistku, kterou zařídil pro Pražany ve 27. minutě Rott. Zápas byl dramatický až do konce, ovšem vstřelit branku nebylo Novabriku souzeno. „Porážka nás může trochu mrzet, bylo to herně opravdu vyrovnané utkání," uvedl Švec.

BOMBARĎÁCI Větřní - VPS NOVABRIK Polička 1:3 (0:2)Ve 4. minutě poslal Poličku do vedení tvrdou střelou metrů Navrátil po pěkné přihrávce Netolického. V dalším průběhu se do velkých šancí dostávali Jílek, Navrátil, Mužík i Stejskal, naděje Větřní však držel výborný brankář Beránek. Až v 19. minutě nestačil na akci dvojice Stejskal - Kovář, kdy druhý jmenovaný dával do prázdné. Ve druhé půli pokračovali souboje poličských útočníků s brankářem Beránkem, osmělili se i Bombarďáci, ale ani Wagner, ani Cais si na Slaného nepřišli. Do konce zápasu padla na každé straně jedna branka, prosadil se Netolický po pěkné narážečce s Navrátilem, čestný úspěch Větřní zaznamenal Cais

CHEMCOMEX Praha - FC Družba Vysoké Mýto 2:2 (0:1)Družba se překvapivě rychle dostala do vedení, když po rohu zakončil hlavou na zadní tyči nehlídaný Bureš, pak hosté pevně zatáhli obranu a Chemcomex se dostal do šancí jen sporadicky převážně po standartních situací. Obrana Vysokomýtských v čele s brankářem Morongem ale překvapivě snadno odolávala. Ve druhém poločase pokračovalo dobývání branky Družby, ale až do 32. minuty byla snaha Chemcomexu naprosto sterilní. Jenže pak hosté faulovali ve svém brankovém území a Šnídl nedal z penalty Morongovi šanci. Za minutu již Chemcomexu vedl - ujala se další bomba kapitána Šnídla. Už to vypadalo, že Chemcomex svůj rychlý obrat přetaví ve vítězství, ale ve 38. minutě si na levé straně vzal míč Hermann, udělal kličku obránci a pak vymetl pavouky z pravé šibenice Krajčovi branky.

BOMBARĎÁCI Větřní - FC Družba Vysoké Mýto 2:1 (0:1)V neurovnaném utkání plném nepřesností a technických chyb měli v poločase navrch hosté, když skóre dvě minuty před pauzou z přečíslení dvou na jednoho otevřel Kuchta – 0:1. Do druhé půle už nastoupili aktivněji Bombarďáci, ale dlouho se proti pozorné vysokomýtské defenzívě nemohli prosadit. Ke zteči však zavelel ve 33. minutě Grznárik, který srovnal na 1:1. A za další dvě minuty byl obrat dokonán, když misku vah na domácí stranu překlopil Wagner – 2:1. Nejtěsnější náskok pak už Větřínští hlavně díky výbornému Beránkovi v brance uhájili až do závěrečné sirény a do tabulky si připsali již zmíněnou druhou výhru v probíhající sezóně.

Reklama