Hlavní obsah

Klokani doma prohráli a přesvědčili se, jak těžká pro ně liga bude

PRAHA

Po dvou úvodních remízách se klokani ve třetím dějství před plným ďolíčkem přesvědčili, jak těžký pro ně návrat do ligy bude. Fotbalovější Jablonec je přehrál, tři body si po fatální chybě domácího obránce Rychlíka odvezl zaslouženě a navíc dal nováčkovi na srozuměnou, že jen s bojovností a snahou na scéně nejvyšší soutěže těžko vystačí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jablonecký Krejčí (vlevo) v souboji s klokany Štohanzlem a Hartigem.

Článek
Fotogalerie

Klokani sice v duchu svých zvyklostí od začátku dřeli, před zraky svého bývalého dirigenta Morávka, který se přijel z Německa domů na duel s Jabloncem podívat, si i územní převahu vynutili, ale nějaká slibnější šance dlouho nepřicházela. Veškerá jejich aktivita se stereotypně  rozbíjela už na hranici šestnáctky, protože jim chyběl moment překvapení, patřiční zrychlení, nápad a vtip. Až po pětadvaceti minutách napřáhl zdálky Rychlík  a jablonecký gólman Špit měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil na roh.

Severočeši sice hráli u Botiče na jistotu, vycházeli z dobře organizované obrany a čekali na svou příležitost, přesto měli možností daleko víc. Mohli se dočkat hned v samém úvodu, neboť Vošahlíkova hlavička míjela v 8. minutě tyč Sňozíkovy brány jen o centimetry... A po půlhodině zatrnulo celému ďolíčku znovu! Jablonský chytře vystihl, že si domácí gólman vyběhl z brány o pár kroků navíc a zkoušel ho přehodit. Jeho technický oblouček ovšem přeletěl nejen Sňozíka, ale i břevno. Dotřetice ale už hosté jásali. Hlavičkující Rychlík totiž vyrobil lajdáckou chybu, protože poslal malou domů až příliš ležérní a hlavně pro Sňozíka krátkou, takže pro Vošahlíka nebylo problém brankáře klokanů přehodit.

Po přestávce se režie zápasu trochu pozměnila. Fotbalovější Jablonec už jen v poklidu bránil vedení, což mu proti stereotypně  hrajícím klokanům zase až tak moc práce nedalo. Domácí se sice nastěhovali na soupeřovu polovinu, ale jejich zdlouhavé a dopředu signalizované akce neměly proti jablonecké obraně dirigované Drskem nárok, takže permanentní převaha se rozplynula do vzduchoprázdna. A když nad břevnem skončila i hlavička Kaufmana a pokus Hartiga, museli se klokani smířit s prohrou a poznáním, jak těžké to budou na ligové scéně mít. Vždyť za 270 minut nedokázali ještě vstřelit gól!

Bohemians 1905 - Jablonec  0:1 (0:1)
Branka: 40. Vošahlík. Rozhodčí: Matějek - Filípek, Handlíř. ŽK: Šísler, Hartig - Pavlík, Vošahlík. Diváci: 6914.
Bohemians 1905: Sňozík - Rychlík, Lukáš, Nikl, Jindřišek - Štohanzl (59. Šisler), Adam, Kaufman, Róth (54. Bartek) - Hartig, Zelenka (71. Nešpor). Trenér Pavel Hoftych.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Krejčí - Haurdič, Pavlík, Loučka (71.Eliáš), Jablonský (74. Kovařík) - Vošahlík (85. Vukovič), Lafata. Trenér František Komňacký.

Reklama

Související témata: