Hlavní obsah

Ostrava - Bohemians 1:0Baník vydřel hubené vítězství, Bohemians porazil gólem Bolfa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Bolf 1 : 0

Hubené vítězství 1:0 nad Bohemians Praha vydřeli v sedmém kole fotbalisté Ostravy. O výhře rozhodl v 25. minutě přesnou hlavičkou zkušený stoper René Bolf. Domácí do přestávky ještě pár slibných situací nevyužili a ve druhé půli měl více ze hry soupeř, jenž ovšem z platonické převahy nic nevytěžil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravský Lička před brankářem Belaňem z Bohemians Praha.

Článek

První možnost měli na Bazalech hosté. Domácí obrana se v osmé minutě rozestoupila před Zoubkem, který však ránu z rohu z nadějného postavení lépe neumístil a trefil do nohou brankáře Bučka.

Pak ale otěže zápasu převzali Ostravané. Soupeř měl starosti s jejich rychlým přechodem do útoku a ke všemu si přitěžoval chybami ve vlastní obraně. První nedorozumění mezi gólmanem a beky nevyužil Lička, Belaň stihl míč vyrazit do bezpečí. V 17. minutě zase Pražanům pomohla těžkopádnost Neuwirtha, který po rohu zůstal úplně osamocený na malém vápně, ale po odraženém míči byl nenadálou a obrovskou příležitostí sám tak překvapen, že ani nestihl zakončit.

Do třetice už se Baník radoval. Lukeš naservíroval slabší levačkou dokonalý centr na Bolfa, který z hloubi pokutového území přeloboval Belaně hlavičkou na zadní tyč.

Přímočarý fotbal domácích plodil další zajímavé i neuvěřitelné situace. Především nevyužitou šanci Varadiho, který v 31. minutě ze tří kroků přestřelil prázdnou branku. Pohotovější reakce chyběla také Mičolovi, jemuž po dalším zaváhání soupeřovy defenzívy chyběl možná metr na Zeherův pas před Belaně.

Závěr poločasu patřil klubu ze Střížkova. Mach se na levé straně nadechl přes Zawadu k několika nebezpečným průnikům do šestnáctky a Kincl nebyl v 41. minutě daleko přesnému zásahu, když hlavou z těžké pozice těsně minul tyč.

Po výměně stran Baník pozvolna vadl. Dalekonosnou bombu Ličky sice musel v 55. minutě Belaň vytáhnout na břevno, ale to byl jediný výtvor ostravské ofenzívy. Hosté byli v závěru stále aktivnější a okupovali pozice před domácí brankou. Územnímu tlaku však chyběla finální část. Na ohrožení Bučka se zmohli jen v 79. minutě, Turtenwaldova hlavička však skončila vedle.

Pasivní Ostrava v posledních minutách vzývala závěrečný hvizd. Vítězství jí málem vytrhl v 89. minutě z náručí Andronic, jeho ránu po rychlém protiútoku ovšem Buček zlikvidoval.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1:0 (1:0)
Branka: 25. Bolf. Rozhodčí: Paták - Filípek, Mencl. ŽK: Demeter, Heidenreich. Diváci: 5356.
Ostrava: Buček - Zawada (46. Hable), Neuwirth, Bolf (79. Neves), Tchuř - Lukeš, Řezník, Lička - Mičola (73. Strnad), Varadi, Zeher. Trenér: Koubek.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Ljancevič, Horáček, Heidenreich - Fenyk (46. Dittrich), Demeter (37. Turtenwald), Dobeš (76. Andronic), Mach - Zoubek, Kincl. Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: