Hlavní obsah

Liberec - Slavia 1:1Slavia byla v Liberci lepší, přesto jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Belaid 0 : 1
19. Gebre Selassie 1 : 1

LIBEREC

Remízou 1:1 skončil souboj 7. kola první fotbalové ligy mezi Libercem a Slavií Praha. Po vyrovnaném prvním poločase měli hosté po přestávce značnou převahu, ale nedokázali z ní nic vytěžit. Hostující Suchý nastoupil v lize ke svému stému zápasu, navíc s kapitánskou páskou, ale tří bodů se nedočkal.

Článek

Oba celky se snažily hrát aktivně a útočně. Domácí, kteří chtěli odčinit prohru z posledního kola na Bohemians a vyřazení z Evropské ligy, zahrozili již ve druhé minutě. Nejlepší střelec minulého ročníku Kerič nabíhal na dlouhý pas, u míče byl dřív než Suchý, ale místo střely hledal nabíhajícího Blažka, jenže neúspěšně. Na druhé straně Vlček se Šenkeříkem šli do brejku, ale vracející se Gebre Selassie skluzem situaci vyřešil.

Zatímco domácím chyběl jen zraněný Nezmar, marodka Slavie narostla o Jaroslava a Milana Černé, Trubilu a Hubáčka. Trenér Jarolím nasadil silnou sestavu, která se brzy dočkala gólu. V desáté minutě po krásné kombinační akci po ose Krajčík, Vasiljevič střílel z hranice velkého vápna Belaid a Hauzr na míč mířící k tyči nedosáhl. O dvě minuty později měl Belaid na hlavě druhý gól, po Šenkeříkově centru z pravé strany ale namířil z osmi metrů jen na Hauzra.

Domácí postavil na nohy exslávista Gebre Selassie. V 19. minutě krásné trefil míč v pravém rohu šestnáctky a jeho technický pokus zaskočil Vaniaka. Hosté byli ale nebezpečnější. Belaid uvolnil Šenkeříka, jeho křížná rána ale minula těsně levou tyč, domácí ve 25. minutě podržel Hauzr, když skvěle reflexivně nohou vyrazil v pádu ránu Belaida. Přesto do kabin mohli jít spokojenější domácí. Dočkal se dostal za obranou Slavie, ale místo nahrávky Keričovi chtěl obejít Vomáčku, který mu míč sebral.

V úvodu druhého poločasu byli aktivnější Pražané. Po rychlém protiútoku a hezké kombinaci zatáhl míč Hloušek, uvolnil Vasiljeviče, ale jeho ránu domácí obránci zablokovali na roh. Slavia si vynutila tlak. Důrazným napadáním nenechala domácí založit akci, dobře kombinovala. Dopředu se vysunul i stoper Vomáčka, ale jeho střelu srazil Gebre Selassie, hlavička Šenkeříka zas mířila nad.

K prvnímu ohrožení hostující branky se po přestávce domácí dostali až v 71. minutě, ale Papouškovu střelu z dvaceti metrů Vaniak snadno chytil. Jediné co Slavii chybělo bylo zakončení. Střídajícího Naumova našel přesným pasem Hloušek, ale střela slávistického útočníka bez přípravy jen trefila obránce. Nejblíže brance byl deset minut před koncem Šenkeřík, ovšem Hauzr skvěle konečky prstů vytáhl jeho střelu na roh.

V závěru se hosté dožadovali penalty za ruku Gecova, ale rozhodčí byl jiného mínění. A když gólem neskončila ani hlavička Naumova v jasné šanci, byli s remízou rozhodně spokojenější domácí.

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:1 (1:1)
Branky: 19. Gebre Selassie - 10. Belaid. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. ŽK: Liška, Dočkal, Dejmek - Vasiljevič. Diváci: 6031.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, R. Dejmek, Liška - Vácha, Dočkal, Čorič (63. Papoušek), Gecov - Kerič (70. Bosančič), Blažek (80. Diviš). Trenér: Škorpil.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Vasiljevič (77. Janda), Belaid (86. Volešák), Ragued, Hloušek - Šenkeřík, Vlček (75. Naumov). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice