Hlavní obsah

VIDEO: Baník dvakrát udeřil ve druhé půli

čfoPrávo

Díky zlepšenému výkonu ve druhé půli potvrdil Baník v Uherském Hradišti roli favorita a odvezl si všechny tři body. Slovácko uhrálo z posledních pěti utkání jedinou remízu a zůstává dál usazeno v závěru tabulky.

Článek

„Do přestávky jsme byli lepším mužstvem a je velká škoda, že jsme hned v úvodu neproměnili velikou šanci. Soupeř se po pauze výrazně zlepšil a my jsme bohužel nezvládli závar v naší šestnáctce. Po nešťastném vlastním gólu už hosté na hřišti dominovali, na jejich hru jsme již nenašli protizbraň,“ smutnil trenér Slovácka Josef Mazura.

Domácí mohli skórovat hned z první akce, avšak Rackovi zlikvidoval obrovskou šanci gólman Baránek a po Chmelíčkově dorážce vykopával balón z brankové čáry stoper Neuwirth. Rušný zápas v báječné atmosféře pak dlouho další vyložené střelecké příležitosti nenabídl. Diváci zatleskali novému muži ve slováckém celku Lukáši Zelenkovi, jenž dalekonosnou střelou těsně minul.

V pauze došlo k neshodám mezi ostravskými příznivci a pořadateli, krátká potyčka ale byla naštěstí rychle utlumena. Přesto si fanoušci Baníku neodpustili na začátku druhé půle vhodit směrem do hřiště několik dýmovnic.

Hosté byli po změně stran aktivnější a v 52. minutě uchránil Slovácko od pohromy Perůtka, který na poslední chvíli ukopl míč Ličkovi, jenž se ho už chystal dopravit do odkryté branky. Hradišťský tým odpověděl rychlým brejkem, který postrádal šikovnější Chmelíčkovo zakončení.

Poté se štěstěna usmála na ostravské fotbalisty, když se po Lukešově rohu a následném odkopu Urbánka odrazil míč od jeho spoluhráče Němčického za Vaškova záda. Zelenka se marně snažil zastavit let balónu, který už překročil o několik centimetrů brankovou čáru. Za dalších 11 minut Baník udeřil podruhé. Po dlouhém autu a opět nepovedeném Formánkově odkopu zvýšil na 2:0 znovu Lička. Pak už Ostravští hru kontrolovali a Strnad mohl ze sóla přidat ještě třetí trefu. Vašek mu v tom ovšem skvělým vykrytím prostoru zabránil.

„Soupeř nás v prvním poločase hodně zlobil agresivitou a důrazem, naštěstí jsme ale udrželi čisté konto. V kabině jsme si o přestávce řekli, že musíme odpovědět stejným způsobem hry. Postupně jsme převzali iniciativu a předvedli několik vydařených akcí. Dvě z nich skončily gólem,“ pochvaloval si kouč vítězů Miroslav Koubek.

1. FC Slovácko - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Branky: 64. vlastní Němčický, 75. Lička. Rozhodčí: Adámek - Zlámal, Gallo. ŽK: Cleber, Urbánek, Formánek - Tomašák, Varadi. Diváci: 7252.
Slovácko: Vašek - Randa, Němčický, Formánek, Urbánek - Racko (61. Ondřejka), Kordula (69. Smetana), Zelenka (81. Valenta), Perůtka, Cleber - Chmelíček. Trenér: Mazura.
Ostrava: Baránek - Tchuř, Neuwirth, Neves, Tomašák - Lička, Marek, Lukeš, Mičola (90. Kraut) - Strnad, Zeher (46. Varadi). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: