Hlavní obsah

VIDEO: Budějovice ubránily v domácí premiéře kouče Šilhavého bod s Plzní

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic i ve druhém utkání pod novým koučem Jaroslavem Šilhavým získali bod a na výhru čekají již deset zápasů. Po remíze na Spartě uhráli nerozhodný výsledek i v domácím duelu 12. ligového kola s Plzní, v němž diváci čekali na gól marně. Mnohem blíž k výhře byli Západočeši, které vychytal brankář Kučera. Oba týmy se rozešly smírně už pošesté za sebou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Budějovičtí fotbalisté se radují ze zisku bodu na hřišti Sparty

Článek

Kouč Šilhavý zažívá vskutku nezvyklý úvod na lavičce Dynama. Před týdnem se na Letné postavil proti týmu, kde dělal asistenta, v Plzni byl dokonce devět zápasů hlavní trenér. Začátek domácí premiéry na jihu Čech ho mohl potěšit. Hned v úvodní minutě zkoušel štěstí dalekonosnou ranou Dolejš, mnohem nebezpečněji pak za chvíli pálil jeho spoluhráč Mezlík, který přízemní střelou jen těsně minul Daňkovu levou tyč.

Ani Plzeňští nechtěli zůstat pozadu a prakticky z protiútoku mohli otevřít skóre. Rychlonohý Petržela pláchl podél pravé lajny, nacentroval před branku a odražený míč poslal hlavičkující Jiráček do břevna. V osmé minutě po další Petrželově akci mířil kousek vedle tísněný Bakoš a neuspěl ani Bystroň, který ukončil obléhání českobudějovického vápna ranou nad.

Po rušné čtvrthodině tempo postupně upadalo. Plzeňští sice získali mírnou převahu, častěji drželi balon, ale k vážnějším šancím je domácí obrana nepouštěla. Proto hosté pálili hlavně z dálky, jako v 26. minutě Limberský. Kučera však nemusel zasahovat. Jihočeši zahrozili až v samém závěru poločasu, kdy Dolejšův průnik uhasil až dobře postavený Daněk.

Ve druhé půli se naplno projevil rozdíl v postavení obou týmů v tabulce. Do dnešního duelu čtvrtá Plzeň sevřela soupeře před šestnáctku a předposlední Jihočeši se jen s vypětím sil bránili. V 51. minutě měl brankář Kučera štěstí, že Střihavka nepotrestal jeho zaváhání při Horváthově přímém kopu. O chvíli později domácí gólman pro změnu spoluhráče podržel, když skvěle vytěsnil hlavičku střídajícího Střihavky. V 62. minutě pak Kučera vyrazil také Petrželův křížný pokus.

Viktoria dál stupňovala svůj tlak a českobudějovický brankář byl v ohni střel. V 65. minutě s problémy odrazil Horváthovu dalekonosnou střelu z přímého kopu, z pokračující akce pak jen sledoval, jak na malém vápně spálil další velkou šanci Petržela a po něm i Bakoš. Když už v polovině druhého dějství hosté konečně dotlačili míč do sítě, odpískal sudí Matějek Střihavkovi útočný faul.

Dynamo bylo rádo, že ubránilo remízu a hosté mohli proklínat jen vlastní zbrklost jakou předvedl deset minut před koncem Rezek, který po netradičně rozehraném přímém kopu pokazil finální přihrávku. Plzeň tak více než jedenáctileté čekání na tři body proti Dynamu nezlomila, těšit ji může, že aspoň protáhla sérii bez inkasovaného gólu na 408 minut.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Matějek - Novák, Slavík. ŽK: Černák, Žižka - Rada, Kolář, Horváth, Petržela, Střihavka. Diváci: 3128.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Jarabica, Hunal, Žižka - Mezlík (60. Hudson), Doležal, Černák, Dolejš (81. Krob) - Meszároš (71. Ondrášek), Sedláček. Trenér: Šilhavý.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (87. Lecjaks), Rada, Horváth, Jiráček (46. Střihavka) - Rezek, Bakoš (69. Kolář). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: