Hlavní obsah

VIDEO: Skácelův hattrick ukončil slávistické čekání na vítězství

Hattrickem "amatéra" Skácela zlomila Slavia podzimní prokletí a na pátý pokus konečně v lize zase vyhrála. Brnu tak oplatila v nedělním epilogu k 16. kolu porážku z úvodu podzimu, což jí zase tak moc práce nedalo. Beránkův tým sice šel gólem kapitána Polácha rychle do vedení, ale pak vyrobil tolik chyb, že Pražanům vítězství doslova vnutil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Rudolf Skácel nasázel Brnu tři góly - na snímku dává první z nich.

Článek

Neskutečné, jak si dokázal brněnský Tomáš Došek pohrát s o deset let mladšími slávistickými stopery Čelůstkou a Suchým. Hned při první akci je doslova vyškolil a ještě stačil předložit Poláchovi tak parádní balón, že kapitán hostů mohl mířit přímo do šibenice.

Jarolímův tým si prostě zopakoval týden starý šokující úvod z Jablonce, kde rovněž inkasoval v samém úvodu a musel dohánět manko. Tentokrát mu ovšem k vyrovnání nepomohlo ofsajdové postavení, ale neskutečně děravá a chybující soupeřova obrana s výtečníkem Križkem v čele.

První hrubku, kdy v 17. min. Hlouška ke skórování přímo vyzvala, slávistický útočník ještě zahodil, při střele Grajciara si o deset minut později zahrál na zachránce brankář Bureš, ale když ho po půlhodině zblokoval vlastní obránce Čoupek, byl i on bezmocný a jen si díval, jak Skácel za vydatného přispění Dvorníka a Križka ze tří kroků vyrovnává.

Brněnští hráči byli ke Skácelovi vůbec mimořádně vstřícní, takže tři minuty přes přestávkou mu nabídli, aby skóre otočil. Nejenže ho nechali úplně volného, ale Križko nejprve centr mířící ke Skácelovi podskočil a pak pro ještě pro jistotu jeho střelu tečoval....

Skácela, který má po návratu z anglického Southamptonu v Edenu zatím jen amatérskou smlouvu,  gól namlsal natolik, že tři minuty po půli završil hattrick... Napřáhl z dobrých 25 metrů a Bureš plachtil vzduchem marně. A aby světoběžníkových  velkých chvil nebylo dost, po hodině hry měl po parádní přihrávce Hlouška na noze dokonce čtvrtou branku. Z deseti metrů ovšem zakončoval až příliš ležérně...

Neproměněnou šancí ovšem svému týmu cestu za třemi body nijak nezkomplikoval, neboť bezradné a chaoticky hrající Brno se na odpor nezmohlo a jen přihlíželo, jak Slavia po čtyřech předchozích kolech bez výhry suverénně kráči za zaslouženým vítězstvím.

Slavia - Brno 3:1 (2:1)
Branky: 31., 42. a 48. Skácel  3 - 5. Polách.  Rozhodčí: Jílek - Gallo, Dobrovolný. ŽK: Skácel - Križko, Jílek. Diváci: 7629.
Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček (84. Trubila) - Grajciar, Ragued, Vaněk (63. Belaid), Skácel - Šenkeřík (77. Vlček), Hloušek. Trenér Jarolím.
Brno: Bureš - Križko, Jílek, Dvorník, Čoupek (46. Červenka) - Michna (79.Smutný), Mareček, Polách, Dostálek - Rabušic (57. Lira), Došek. Trenér Beránek.

Reklama

Související témata: