Hlavní obsah

Brno - Olomouc 1:2Olomouc vyhrála po dvou gólech mladíka Navrátila v Brně 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Navrátil 0 : 1
66. Dostálek (penalta) 1 : 1
67. Navrátil 1 : 2

BRNO

Teprve dvacetiletý útočník Jan Navrátil zajistil dvěma brankami fotbalistům Sigmy Olomouc vítězství 2:1 v Brně. Navrátil přitom nastoupil teprve ke svému čtvrtému ligovému zápasu a poprvé jej trenér Zdeněk Psotka zařadil do základní sestavy. Brňané sice měli po většinu zápasu převahu, neprosadili se však v koncovce a prohráli už počtvrté za sebou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalista Olomouce Tomáš Janotka (vpravo) v utkání na Slavii.

Článek

Do sestavy Brňanů se už vrátil uzdravený obránce Trousil, po vypršení trestu i zkušený Dostálek. V brance dostal po předcházejících nezdarech příležitost gólman Doležal, jehož prvoligovou premiéru mu ale už po sedmi minutách pokazil olomoucký útočník Navrátil. Ten z rychlého protiútoku po přihrávce Petra z deseti metrů poslal s přehledem míč přesně k tyči. Brňané začali dost laxně a aktivní Sigma získala územní převahu.

Po inkasované brance Brňané zpřesnili hru ve středu pole a zvýšili útočnou aktivitu. Olomoucký brankář Lovásik však čaroval, v 11. minutě vyrazil střelu Rabušice, o dvě minuty později trestný kop Polácha, vzápětí i Trousilovu hlavičku po trestném kopu a ve 26. minutě i další střelu hlavou útočníka Kalabišky. Po půlhodině hry stačil reflexivně vyrazit míč i po lobované střele Dostálka se štěstím pouze na břevno.

Olomouc s pěti novými hráči v základní sestavě oproti poslednímu vítěznému duelu s Plzní ale také velmi často hrozila rychlými a hlavně nebezpečnými brejky. Ve 31. minutě po Schulmeisterově úniku a přesném centru z pravé strany mohl přidat druhý gól Ordoš, jehož hlavička do prázdné branky se odrazila rovněž pouze od břevna. Vzápětí z dalšího protiútoky Olomouce hbitý Navrátil přehodil i Doležala, ale netrefil branku.

Těsně před koncem poločasu mohli Brňané vyrovnat, Kalabiškovu střelu přizvedl olomoucký středopolař Rossi a vlastní brance zabránil po překonání Lovásika až obránce Machalický, který na poslední chvíli míč odkopl před cestou do sítě.

Oboustranně útočně laděný fotbal neztratil na atraktivitě ani po změně stran. Brňané ve snaze po vyrovnání hráli dost křečovitě, ve slibnější šanci se ocitl pouze v 55. minutě Došek, jenž opět trefil jen Lovásika. Olomouc hrozila svou nejsilnější zbraní, kterou byly bleskové protiútoky. Třikrát se dostal k zakončení Ordoš, dvakrát se zaměřoval a netrefil branku, potřetí po Navrátilově uvolnění se míč odrazil od tyče.

Tvrdá dřina vynesla Brňanům v 65. minutě po faulu Škerleho na Rabušice pokutový kop, ze kterého vyrovnal Dostálek. Jenže hned z protiútoku se Navrátil prosmýkl mezi brněnskými obránci a podél bezmocného Doležala vstřelil svou druhou branku. V závěru měli sice Brňané výraznou územní převahu, Olomouc ale těsné vítězství uhájila.

1. FC Brno - SK Sigma Olomouc 1:2 (0:1)
Branky: 66. Dostálek z pen. - 7. a 67. Navrátil. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Koval. ŽK: Polách, Dostálek - Schulmeister. Diváci: 2407.
Brno: Doležal - Borák (70. Šural), Dvorník, Trousil, Husár - Dostálek, Křeček, Polách (75. Huška) - Rabušic (81. Okleštěk), Došek, Kalabiška. Trenér: Beránek.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Machalický - Rossi, Ordoš, Hořava - Schulmeister (83. Kaščák), Petr (83. Štěpán), Navrátil (71. Bajer). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava