Hlavní obsah

Slovácko - Bohemians 1905 1:1Bohemians 1905 dali venku gól po 443 minutách a brali bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Ondřejka 1 : 0
83. Škoda 1 : 1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Bohemians 1905 se po 443 minutách radovali ze vstřelené branky na půdě soupeře. Radost to byla ještě větší o to, že trefa Milana Škody z 83. minuty znamenala bod za remízu 1:1 se Slováckem. To dlouho vedlo po gólu Ondřejky, ale na třetí domácí výhru z posledních čtyř duelů nakonec nedosáhlo.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Bohemians 1905 Milan Škoda.

Článek

Domácí nastupovali do zápasu s tím, že tři body by týmu hodně pomohly k záchraně. V úvodu zápasu ale byli překvapivě aktivnější hosté, jejich tlak byl však spíše platonický a brankáře Filipka nevyvedly z míry ani četné střelecké pokusy Klokanů. Tlak navíc netrval dlouho.

Už druhá desetiminutovka patřila domácím, kteří přišpendlili Bohemku k šestnáctce a vypracovali si i šance. Nejprve se neúspěšným průnikem prezentoval Švancara, po gólu ale nejhlasitěji volala akce Fujerika, který se dva metry od branky odpoutal od Rychlíka, ale pálil nad.

Branky se 5492 diváků dočkalo o několik minut později. Švancarův centr byl sice nepřesný, Ondřejka jej ale stihl zastavit, nakopl míč zpět na branku a ten k překvapení všech propadl až za Sňozíkova záda. I v dalších minutách byli domácí lepším týmem, ale ani standardní situace, ani územní převahu nedokázali zužitkovat.

Do druhého poločasu nastoupilo Slovácko hodně defenzivně a dlouho si koledovalo o trest v podobě vyrovnávaní branky, ale nepřesně kombinující hosté nebyli schopni tuto pasivitu potrestat. Oba týmy kombinovaly spíše ve středu hřiště a k zakončení se moc nedostávaly.

O vzrušení nebyla nouze v závěru, kdy se Slovácko několikrát dostalo do stoprocentních šancí, které ale domácí zahazovali. Fujerik po Nestoroského přihrávce napálil jen Rychlíka a o pár minut později po Zelenkově akci v šestnáctce málem Nikl vsítil vlastní gól.

Jak už na fotbalových trávnících bývá zvykem, po neproměnění takových šancí přichází trest a výjimkou nebyl ani tento zápas. Přišla 83. minuta, tečovaná střela z kopačky hostujících hráčů orazítkovala břevno a dobíhající Škoda už neměl problém s dorážkou.

Hosté mohli dokonce vyhrát, když Bálek pálil do odkryté branky po Škodově sólu, jenže proti byl stoper Němčický, který míč zastavil vlastním tělem.

1. FC Slovácko - Bohemians 1905 1:1 (1:0)
Branky: 22. Ondřejka - 83. Škoda. Rozhodčí: Damková - A. Kordula, Urban. ŽK: Kubáň - Rychlík, Štohanzl. Diváci: 5492.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Němčický, Košút, Kubáň - Fujerik, M. Kordula, Svízela (68. Abrahám), Valenta - Ondřejka (78. Zelenka), Švancara (62. Nestoroski). Trenér: Mazura.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Ibragimov (71. Róth), Lukáš, Pávek (58. Škoda), Kaufman, Štohanzl - Hartig (75. Bálek). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: