Hlavní obsah

Zdecimovanému Střížkovu ani dvojnásobné prémie nepomohly

Prémie za výhru nad Mladou Boleslaví sice vypsali střížkovští bossové dvojnásobné, jenže jejich zdecimovanému a k sestupu do II. ligy odsouzenému mužstvu by nepomohlo, ani kdyby se na trávníku válelo nikoli šest set tisíc, ale prkenice naditá milióny. Během první půlhodiny vyrobilo před Belaněm tolik chyb, že dva inkasované góly byly ještě milosrdným vyjádřením toho, co se na liduprázdném Strahově dělo. Samozřejmě že v tom momentě už bylo o zápasu rozhodnuto.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský Bořil (vlevo) a střížkovský Drobný.

Článek
Fotogalerie

Děs a běs, co střížkovská obrana před nešťastníkem Belaněm, který se do brány posledního týmu tabulky po zranění vrátil, byla také schopna vyrobit. Už po šesti minutách nechala Kuličovi tolik času a prostoru, že se mohl domácího gólmana zeptat, kam chce střelu poslat. Belaň sice namítal, že si mladoboleslavský kapitán zpracoval míč rukou, jenže kdo by jeho protestům naslouchal?!

Středočeši tak po rychlém vedoucím gólu proměnili utkání v trénink, při němž si připravovali jednu šanci za druhou. Měl ji opětovně Kulič, dostal se do ní Mendy, dostal se do ní i Chramosta. Belaň ovšem poslal mladoboleslavského mladíka k zemi a při Sylvestreho exekuci trestného kopu neměl nárok.

Hosté tak v pohodě a bez problémů vedli už po půlhodině 2:0 a dál už si mohli dělat, co se jim zachtělo. Střížkov morálně naprosto zdecimovaný čtvrtečním verdiktem disciplinární komise, která mu odebrala dvacet bodů a poslala ho tak do II. ligy, totiž ligový fotbal jen stínoval.

Až po půli si zřejmě domácí na chvíli řekli, že i o 300 tisíc stojí bojovat, takže se trochu probrali a Jeslínek měl hned v úvodu šanci zápas ještě zdramatizovat. Gól však nedal a hned z protiútoku Chramosta střížkovskou kalvárii zpečetil. Pro domácí tak mohla být útěchou jen branka Kincla z pokutového kopu, kterou se střížkovský kanonýr přiblížil na pět zásahů ke Klubu kanonýrů sdružující ve svých řadách ligové stovkaře.

V ten moment se utkání proměnilo v naprosto bezstarostný duel, v němž si po gólu dala ještě obě mužstva a hrstku nejvěrnějších diváků tam mohla potěšit nebývalá branková úroda.

Bohemians Praha - Mladá Boleslav 2:4 (0:2)
Branky: 50.Kincl z penalty, 85. Ibe - 31.z penalty a 74. Sylvestre, 6. Kulič, 48. Chramosta. Rozhodčí: Hájek - Ubias, Teuber. Žluté karty: Lencevič, Belaň, Grznár, Jeslínek, Fenyk, Očovan - Hrdlička, Opiela. Diváci: 350.
Bohemians: Belaň - Flachbart, Lencevič, Drobný, Grznár (46. Macháček) - Fenyk, Devátý (46. Ibe), Demeter, Ježdík - Kincl, Jeslínek (64. Očovan). Trenér: Jindráček.
Ml. Boleslav: Šeda - Kalina (65. Brunclík), Janíček, Procházka, Hrdlička - Bořil (74. Opiela), Mendy, Sylvestre, Sedláček - Chramosta, Kulič (67. Táborský). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: