Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 3:0Slovácko zaskočilo favorizované Teplice přesností v koncovce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Švancara 1 : 0
65. Švancara (penalta) 2 : 0
73. Kuncl 3 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalistům Slovácka vyšla dokonale ligová premiéra, ve které porazili ve střelecky vydařeném duelu Teplice jednoznačně 3:0 a připsali si nejvyšší ligovou výhru od dubna 2004. První dvě branky Slovácka vstřelil Švancara, třetí gól přidal obránce Kuncl. Slovácko tak porazilo Teplice po více než šesti letech.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Švancara (vpravo) dal dva góly Slovácka - ilustrační foto.

Článek

Oba trenéři sáhli oproti předligovým generálkám v sestavách shodně pouze k jedné změně. V domácím týmu Svízelu nahradil ve středové řadě Kordula a teplický kouč Plíšek dal přednost Matulovi před Zoubkem.

I když byli tepličtí fotbalisté z pohledu loňských výsledků a vzájemných zápasů jasným favoritem, úvodní půlhodina těmto papírovým předpokladům neodpovídala. Hosté se zatáhli do defenzívy, z očekávané hry se třemi útočníky zůstával vpředu osamocen pouze Vondrášek.

Slovácko mělo sice výraznou územní převahu, ovšem pokusy přehrát kombinačně přehuštěné zadní řady soupeře bylo zcela marné. Pokud se už domácí fotbalisté dostali k zakončení, tak míče létaly z jejich kopaček daleko a vysoko mimo předpokládaný cíl.

Teplice se spokojily s náznaky protiútoků, které postrádaly odvahu a také přesnost. Za první půlhodinu letěla jediná střela na branku ve 20. minutě po trestném kopu, jenže Stožický si našel přesně místo, kde stál brankář Filipko a poslal mu míč přímo do rukou. Jinak ve vedru nabízel fotbal převážně nudu.

Obrat přišel ve 36. minutě po protiútoku aktivního Švancary. Jeho první pokus o střelu z dvaceti metrů srazil obránce Vidlička. Tak nešťastně, že míč přistál znovu u kopaček domácího kanonýra, jehož druhý pokus letěl přes brankáře Grigara do sítě.

Po inkasovaném gólu Teplice otevřely hru, získaly územní převahu, která však ke změně stavu nevedla. Slovácko se snažilo hrát aktivně, v 64. minutě si Volešák chtěl obhodit Kleina, který ve snaze zasáhnout míč soupeře lehce trefil kopačkou a srazil jej na trávník. Rozhodčí Paták nařídil nekompromisně pokutový kop, který proměnil Švancara.

Po druhé brance dostala herní taktika Teplic další trhlinu. V 73. minutě hostující zadáci odvrátili míč pouze k nabíhajícímu obránci Kunclovi, který jej napálil přesně do horního růžku branky. V závěru už v pohodě hrající domácí fotbalisté excelovali a bez problémů dotáhli zápas do vítězného konce.

1. FC Slovácko - FK Teplice 3:0 (1:0)
Branky: 36. a 65. z pen. Švancara, 73. Kuncl. Rozhodčí: Paták - Mencl, Vysloužil. ŽK: Matula, Ljevakovič, Vidlička, Stožický (všichni Teplice). Diváci: 5252.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Kubáň - Fujerik (90. Reinberk), Kordula, Volešák, V. Valenta - Ondřejka (83. Szmek), Švancara (85. Nestorovski). Trenér: Soukup.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Stožický (84. Zoubele), Ljevakovič, Matula (70. Mareš), Vachoušek, Mahmutovič (76. L. Došek) - Vondrášek. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: