Hlavní obsah

Baník bez Lukeše klíč k příbramské obraně nenašel

Karel FeltPrávo

Příbram před dvěma měsíci ligu doma s Baníkem končila a v neděli ji v Adidas Areně se stejným soupeřem otevírala. Zápas skončil opět dělbou bodů, ale tentokrát bez branek. A to hosté použili celkem pět hráčů, kteří prošli Příbramí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ostravský Šmejkal (vlevo) v souboji s příbramským Huňou.

Článek
Fotogalerie

Hostům chyběli potrestaní z jarního zápasu v Příbrami Řezník a Lukeš. V sestavě se objevilo proti jaru hned šest nových jmen, mezi nimi tři bývalí hráči Příbrami. Domácí začali s chutí a po čtyřech minutách mohl oslavit svůj stý ligový zápas gólem Klesa, ale Huňův centr hlavou nasměroval ve slibné pozici vedle tyče. Na druhé straně zahrozil Šenkeřík, ale bez efektu. Příbram se poté dvakrát po standardních situacích pokusila hosty sestřelit ze vzduchu, ale branka byla hlavičkujícím Klesovi a M. Štochlovi úzká.

Přibližně dvě stovky ostravských fanoušků stály pod dozorem urostlých pořadatelů v sektoru, který na jaře zničili. Nebyla v něm jediná sedačka. Ostravské fanoušky po čtvrthodině mohl potěšit expříbramský T. Pilík, který pálil nad branku. Před dvěma měsíci právě on dával v posledním kole Baníku gól... Na druhé straně po půlhodině utekl Klesa, Marek ho nedokázal zastavit, ale Daněk stihl konečky prstů vytlačit jeho střelu.

Vzápětí podržel domácí Rondzik, který vystihl pohotovou střelu Šenkeříka. Další slibnou akci hostí zastavil výborný Klesa.

Hned v úvodu druhé půle mohl jít do vedení Baník. Frejlachovu střelu Rondzik vyrazil a T. Pilík u tyče nestihl míč přes dva hráče nasměrovat do branky. Domácí se deset minut nemohli dostat z podtlaku, když se to povedlo, Klesa svoje další sólo nezakončil. Podobně si vedl Wágner, jehož hlavička těsně minula levý horní roh Daňkovy branky. Vzápětí lízla pravou tyč Tarczalova střela. Čtvrt hodiny před koncem domácí opět zaútočili. Stoprocentní šanci měl Pleško, ale trefil jen nohy Bolfa. Jen centimetry pak chyběly pokusům Tarczala a hlavičku Huni vytěsnil na roh Daněk. Ten po další standardní situaci zachraňoval před J. Štochlem. Málem platilo nedáš dostaneš, ale Rondzik si nadvakrát poradil s ránou Frejlacha. Sudí pak přehlédl hlavičku Neuwirtha, která minula o pár centimetrů vlastní branku, a upřel domácím roh. V poslední minutě spálil tutovku Frejlach.

1. FK Příbram - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Královec - Zlámal, E. Marek. ŽK: Tarczal - Hušbauer. Diváci: 5072.
Příbram: Rondzik - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa, Videgla, Tarczal, Pleško - Jurdík (61. Wágner), Huňa (85. Borek). Trenér: Hřídel.
Ostrava: Daněk - Šmejkal, Neuwirth, Bolf, Neves - Frejlach, T. Marek, Hušbauer (85. Greguš), Pilík (79. Fantiš) - Varadi, Šenkeřík (61. Zeher). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: