Hlavní obsah

Ústí - Ml.Boleslav 0:2Ústí zaplatilo nováčkovskou daň a prohrálo s Mladou Boleslaví 0:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Sylvestre 0 : 1
57. Polák (vlastní) 0 : 2

TEPLICE

Fotbalisté Ústí nad Labem zaplatili při svém prvním ligovém vystoupení nováčkovskou daň a v teplickém exilu podlehli Mladé Boleslavi 0:2, přestože měli hlavně v první půli převahu. Zkušenější hosty dostal ve 26. minutě do vedení Sylvestre, druhý gól si dali Severočeši sami poté, co si Polák v 57. minutě srazil míč do vlastní sítě. Jeho spoluhráč Valenta potom neproměnil penaltu.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Radost hráčů Mladé Boleslavi z první branky (zleva) Václav Kalina, Alexandre Mendy a autor trefy Ludovic Sylvestre.

Článek

První zápas Ústí nad Labem v lize od roku 1959 nepřilákal velké davy, přes tři tisícovky diváků ale do nedalekých Teplic dorazily. A na uvítanou se jim dostalo velmi záživné fotbalové podívané. Ústečtí byli od začátku bojovnější a Středočechy překvapivě přehrávali i kombinačně. Ilustrovala to devátá minuta: Ústí ubránilo roh, míč si našel na středu hřiště Doležal a po jeho kolmici postupoval z levé strany na branku Volek, jenže sázka na tvrdou střelu z úhlu skončila daleko v ochozech za brankou.

Boleslav se sice také snažila tvořit hru, ale jejím akcím většinou chyběla překvapivá myšlenka. Ve 26. minutě si však hosté napravili renomé a hned s gólovou odměnou. Hosté rychle rozehráli zdánlivě nevinnou standardku ve středu hřiště do levé strany, kde měl Sylvestre otevřenou cestu až k brankáři Novákovi. Nezaváhal a hosté šli do vedení.

Inkasovaný gól ale nováčka nesrazil, naopak mohl brzy vyrovnat. Volkův centr z levé strany brankář Miller neudržel a na dobíhajícího Doležala zívala prázdná branka. Míč do ní ale nedolétl. Do cesty se mu možná postavila ruka stopera Rolka, který vzápětí padl k zemi a odpískání případné penalty unikl.

Severočeši začali favorita najednou snadno rozebírat pohlednými akcemi a dostávali se do příležitostí. Ve 32. minutě poslal Martykán kolmicí do šance Krauta, ten ale branku netrefil. Podobně se vedlo i ve 40. minutě Krbečkovi, který byl po prostrčení z pravé strany zcela sám před Millerem, jenže při kličce zakopl o míč a krkolomnou střelou branku těsně minul. Neujala se ani hlavička Valenty, kterou od tyče vytáhl Miller.

Hosté po pauze přidali na pohybu, se snahou Ústí se vyrovnávali mnohem snáz a záhy se dočkali gólové pojistky. Obrana domácích v 57. minutě jen ustupovala před Táborským, který měl dost času na přesnou kolmici na Buluta. Brankář Novák mu sice vlétl pod nohy, ale míč se od dobíhajícího stopera Poláka stejně odrazil do sítě.

Přesto se Ústí mohlo ještě vrátit do hry. Z trochu zoufalého tlaku přišel v 65. minutě centr, po němž před brankou Kalina stáhl domácího Krbečka. Míč si na penaltu přinesl domácí stoper a zastupující kapitán Valenta, jenže s šancí na snížení naložil lajdácky. Dal si kratičký rozběh a pak poslal míč nad břevno. Pak už se Ústí do šancí nedostávalo a utrpělo první ligovou prohru.

FK Ústí nad Labem - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)
Branky: 26. Sylvestre, 57. vlastní Polák. Rozhodčí: L. Kovařík - Ubias, Jiřík. ŽK: Doležal, Martykán, Hyčka - Rolko, Kalina, Řezníček. Diváci: 3312.
Ústí: Novák - Hyčka, Polák, Valenta, Dvořák (46. Franc) - Doležal (67. Jindráček), Martykán, Vrtělka, Volek - Kraut (76. Benčík), Krbeček. Trenér: Habanec.
Ml. Boleslav: Miller - Brunclík, Janíček, Rolko, Kalina - Mendy, Opiela, Sylvestre, Táborský (75. Sedláček) - Kulič (90. Řezníček), Bulut (81. Chramosta). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice