Hlavní obsah

Příbram - Hradec 1:0Konečně! Příbram dala po 492 minutách gól a porazila Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Wágner 1 : 0

PŘÍBRAM

Zázraky se dějí, mohli si oddechnout fotbalisté od Litavky. Příbram se trápila i proti Hradci Králové, ale gólu se nakonec přece jen dočkala! Po 492 minutách čekání se trefil střídající Wágner. Hřídelův tým už výhru udržel a připsal si tak velmi cenné tři body.

Foto: Petr Eret, ČTK

Stanley Ibe z Příbrami (vpravo) a Radim Wozniak z Hradce Králové.

Článek

Už v první minutě se Příbram natlačila do šestnáctky hostí, ale Kasálek byl o sekundu rychlejší než Pleško a míč z malého vápna odkopl do bezpečí. Po další rychlé akci to Huňa zkusil po zemi z úhlu, ale Lindra nepřekvapil. V první desetiminutovce měl největší šanci Borek po trestném kopu Klesy, ale z pěti metrů hlavou netrefil bránu a dokumentoval tak více než čtyřzápasovou příbramskou střeleckou nemohoucnost. Domácí trestuhodně propásli i další dvě standardní situace.

Hradec postupně vyrovnal hru, ale jeho nebezpeční útočníci se k ničemu nedostali. A tak to po půl hodině zkusil z dálky Kasálek, ale Hruška jeho ránu pod břevno zlikvidoval. Na druhé straně mohl otevřít skóre po dlouhém centru Tarczala Huňa. Lindr před ním padl, ale příbramský kanonýr se ukopl a míč skončil v rukou ležícího gólmana. Ten příbramský měl vzápětí štěstí, že Dvořák hlavičkoval do jeho náruče.

Příbram sice byla nebezpečnější, ale střelecké prokletí už padlo i na čerstvou posilu Ibeho ze Střížkova. Ani jeho rána v síti neskončila. I když Příbram byla lepší, dál marně čeká na gól a vítězství.

Hned po změně stran o sobě dal vědět Pilař. Jeho parádní střela mířila do šibenice, ale Hruška míč s pomocí břevna dostal do bezpečí. Domácí měli sice dál převahu, ale do koncovky se dostávali už velmi sporadicky. Ze čtyřiceti metrů to zkusil J. Štochl, ale Lindr vyrazil míč na roh. Východočeši hráli vzadu mnohem pozorněji, ale sami dopředu příliš nebezpeční nebyli.

Střelecké zoufalství domácích pokračovalo. Pleško ve slibné pozici trefil nohy Wozniaka a Tarczal, když už se před ním otevřel prostor, zase napálil míč do spoluhráče Ibeho. Ten později sice mířil hlavou pod břevno, ale Lindr tam stihl strčit ruce. Naopak Hruška nedosáhl na ránu Tomašáka z trestného kopu, ale míč těsně minul levou tyč. V závěru se snaha domácích měnila v křeč, ale gólu se dočkali! Tarczal poslal do šestnáctky Hradce vysoký centr, jeden ze stoperů hostí ho ve skrumáži lízl hlavou, míč spadl k zapomenutému Wágnerovi a ten ho poslal technicky k tyči.

1. FK Příbram - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 81. Wágner. Rozhodčí: Adam - Košec, Štěrba. ŽK: Pleško, Borek, Macek - Kasálek, Wozniak. Diváci: 2823.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (76. Wágner), Borek (55. Macek), Tarczal, Pleško - Ibe (88. Videgla), Huňa. Trenér: Hřídel.
Hradec: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Rezek (73. Černý), Fischer, Janoušek, Poděbradský (85. Hájovský) - Kocourek (68. Tomašák), Dvořák, Pilař. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: