Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 3:0Slovácko venku dál tápe, v Jablonci prohrálo o tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Jablonský 1 : 0
62. Haurdič 2 : 0
69. Eliáš 3 : 0

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Slovácka prohráli v této sezoně i čtvrtý zápas na hřišti soupeře, když v sedmém ligovém kole utrpěli v Jablonci vysokou porážku 0:3. Severočechy nasměroval za třetí domácí výhrou v desáté minutě svou premiérovou brankou v nejvyšší soutěži Jablonský, po pauze přidali další góly úřadujícího vicemistra Haurdič a střídající Eliáš.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Jablonce oslavují jeden z gólů. Ilustrační foto.

Článek

Jablonec chtěl napravit porážku v Hradci Králové, která jako by symbolizovala rozpačitý vstup do sezony. Situaci mu proti Slovácku hodně usnadnila poměrně laciná a rychlá vedoucí branka. Po deseti minutách napřáhl z levé strany Jablonský a tečovaná přízemní střela zapadla za bezmocného Filipka. Domácí mladík se radoval z premiérové ligové trefy.

Slovácko i bez tří chybějících opor Švancary, Fujerika a Jiřího Valenty nepřijelo do Jablonce bránit a viditelně toužilo zlomit žalostnou bilanci na hřištích soupeřů, kde před dnešním duelem dvanáctkrát po sobě nevyhrálo. Ve třinácté minutě měl na noze vyrovnání Nestorovski, který postupoval sám na Špita, ale propálit ho nedokázal.

Domácím dělaly kolmé a přímočaré hostující akce značné problémy. Po čtvrthodině se řítil z úhlu na branku Ondřejka, trefil však pouze boční síť. Prostor k útokům se otevíral i před Severočechy. V 19. minutě mohl zvýšit Pekhart. Po Jarolímově hlavičce se ocitl sám před Filipkem a technický oblouček se snesl na břevno.

Ondřejka hlavičkoval mimo

O devět minut později se zatřásla branková konstrukce za hostujícím gólmanem podruhé. Jarolímův přímý kop ze strany proskákal vápnem a narazil do spojnice. Otevřený fotbal pokračoval. Na opačné straně se držel za hlavu Ondřejka, který po Kunclově centru hlavičkoval mimo.

Volný prostor v defenzivě Slovácka svědčil rychlonohému Lafatovi. Reprezentační útočník nejprve v 35. minutě po Pekhartově vysunutí mířil v úniku vedle, vzápětí z podobného místo pálil přesně, ale Filipko míč vyškrábl. Lafata neuspěl ani do třetice, když po změně stran přestřelil.

Slovácko doplácelo na neproměňování šancí. V 52. minutě zahodil na malém vápně tutovku Nestorovski a domácí o deset minut později trestali. Rychlou akci Jablonského zakončil nekompromisně pod břevno Haurdič.

Chvíli poté se obrázek opakoval. Hlůpik při zakončení selhal a místo toho se znovu měnilo skóre na druhé straně. Po Lafatově hlavičce doklepl v 69. minutě lehkou tečí balon za Filipka střídající Eliáš. Čtvrtou ránu mohl psychicky zdecimovanému Slovácku zasadit Pekhart, ale sám před Filipkem nedal.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)
Branky: 10. vlastní Mezlík, 62. Haurdič, 69. Eliáš. Rozhodčí: Paták - Filípek, Peřina. ŽK: Košút, Svízela (oba Slovácko). Diváci: 3111.
Jablonec: Špit - Krajčík, Zábojník, Pavlík, Jablonský - Haurdič (85. Piták), Jarolím (55. Eliáš), Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata (74. Vošahlík). Trenér: Komňacký.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Kubáň - V. Valenta (46. Svízela), Kordula, Volešák, Urbánek (82. Perůtka) - Ondřejka, Nestorovski (60. Hlůpik). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články