Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 1:3Slavia vyhrála v Olomouci a vrátila se do boje o ligový titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Toleski 0 : 1
25. Jarolím 0 : 2
57. Heidenreich 1 : 2
67. Abraham 1 : 3

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha si v pondělní dohrávce 28. kola na půdě Sigmy Olomouc poradili s tamním týmem 3:1 a vezou si z Moravy důležité tři body. Slávisty jakoby povzbudila nedělní domácí prohra Sparty s Brnem a po rozpačitém začátku předvedli, proč jim patří druhá příčka tabulky. Sešívaní ztrácí dvě kola před koncem ligy na vedoucí Spartu jediný bod.

Článek

Slavia se v začátku zápasu nevyvarovala hrubých chyb v defenzívě a mohla jen děkovat nemohoucnosti olomouckých hráčů, že hrubky nedokázali potrestat. Nepřesnosti se střídaly na obou stranách a hráči kazili i přihrávky na dva metry. Ve 20. minutě se po levé straně k centru prodral slovenský rychlík ve službách pražského klubu Dušan Švento. Skákavý balón se dostal až k Goče Toleskimu, který tvrdou ranou pod břevno nedal Drobiszovi šanci.

O pět minut později to bylo o dvě branky a byl u toho opět Toleski. Nejprve obešel dva bránící hráče domácích a pak našel krásnou přihrávkou Marka Jarolíma, který přesnou střelou k tyči zvýšil. Ve 32. minutě se po pěkné akci středem hřiště dostali do šance také domácí, ale střela Kaščáka z 18 metrů postrádala razanci i přesnost.

"Soupeři jsme to v první půli pasivní a nedůraznou hrou ve středu obrany hodně ulehčili. Navíc naše pokusy o ohrožení branky soupeře působily velmi chaoticky. Slavia vyhrála zaslouženě," řekl na tiskové konferenci po skončení zápasu trenér Sigmy Jiří Fryš.

O chvíli později už slávistický gólman musel naplno předvést své umění. Po přihrávce Onofreje parádně vypálil Hubník, Vaniak však jeho střelu z levé strany bravurně vyškrábl konečky prstů nad branku. Ještě před koncem poločasu se nad Olomoucí strhla bouřka s prudkým lijákem, který jak mávnutím proutku před začátkem druhé půle ustal a trávník skrápěl pouze slabý déšť.

Do druhého poločasu nenastoupil Vladimír Šmicer. "Šmicer má problémy s Achillovkou, proto nenastoupil do druhého poločasu," odůvodnil absenci záložníka ve druhé části utkání kouč Slavie Karel Jarolím. Snížit mohli domácí v 52. minutě, ale přízemní střela Bajera z pravé strany jen o několik decimetrů minula vzdálenější tyč. O pět minut později už se Hanáci radovali. Mladíček Jakub Heidenreich se prodral po levé straně hřiště a prudkou střelou z úhlu propálil Vaniaka.

Vstřelená branka Hanáky nabudila a najednou jich bylo plné hřiště, to jim však vydrželo jen do 68. minuty, kdy dvoubrankové vedení na kopačky červenobílých vrátil Martin Abraham, kterému krásně před prázdnou bránu přihrál Šenkeřík

Zápas se dohrával za vydatného deště, který fotbalistům znepříjemňoval hru opět od 77. minuty. Na 4:1 mohl v 83. minutě zvýšit Jarolím, ale jeho pokus z pravé strany tečoval jeden z bránících hráčů mimo tři tyče, a když neuspěla ani rána Pudila z přímého kopu, skončilo utkání vítězstvím Slavie 3:1. Sešívaní díky třem bodům ztrácí na vedoucí Spartu dvě kola před koncem jediný bod.

"Před utkáním nám bylo jasné, že pokud si chceme do závěrečných dvou zápasů udržet naději na titul, že nám nezbývá nic jiného než vyhrát. To se nám podařilo, jsme spokojeni," nechal se slyšet Jarolím.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:3 (0:2)
Branky: 57. Heidenreich - 20. Toleski, 25. M. Jarolím, 67. Abraham. Rozhodčí: Příhoda - Filgas, Goňa. ŽK: Hořava - M. Jarolím, Abraham. Diváci: 5488.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Hudec, Škerle, Heidenreich - Bajer, Kaščák, Hořava (84. Rýdel), Onofrej - Hubník (71. Melinho), Schulmeister (59. Kazár). Trenér: Fryš.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Hubáček - Šmicer (46. Abraham), Tavares (67. Suchý), M. Jarolím, Švento (78. Pudil) - Šenkeřík, Toleski. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: