Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 2:1Liberec v nastavení dvakrát šokoval Mladou Boleslav a urval vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Kúdela 0 : 1
93. Gebre Selassie 1 : 1
93. Bosančič 2 : 1
Záznam online reportáže

Fantastický zvrat v nastavení předvedli fotbalisté Liberce a dál sní o mistrovském titulu. Ač do konce zápasu zbývalo už jen necelých sto osmdesát vteřin a Severočeši prohrávali po čtvrté jarní trefě Ondřeje Kúdely, dokázali vybojovat tři body po parádních trefách zpoza velkého vápna.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic z Liberce (vlevo) a Tomáš Janíček z Mladé Boleslavi

Článek

Nebýt brankáře Mladé Boleslavi, byl přitom zápas po pětadvaceti minutách vyřešený. Po úvodním oťukávání se totiž domácí v mžiku dostali do tří vyložených šancí. Jenže ve 23. minutě parádní ránu Váchy zpoza velkého vápna Miller vyrazil, zneškodnil i tvrdou střelu Šurala po kombinaci se Štajnerem a hned při dalším útoku domácích vychytal ve stoprocentní pozici i Štajnera.

Hosté se díky chybějící přesnosti k ohrožení liberecké branky prakticky nedostali a pasy na Chramostu stačili zadáci Severočechů odvracet. Jediný okamžik však vývoj zvrátil. Fillo našel autovým vhazováním Chramostu, jehož centr sice nedokázal nasměrovat mezi tyče Zahustel, jenže odražený míč se dostal ke Kúdelovi pálícímu levačkou přesně k tyči - 0:1.

Druhé zděšení mezi domácími fanoušky během první půle vyvolal liberecký Fleišman, když chtěl balón hlavou trknout vlastnímu brankáři, ale Bičík už byl mimo velké vápno a navíc mimo směr nahrávky, mladoboleslavský záložník Fillo však reagoval pozdě a nestačil chybu potrestat.

Breznaníka vychytal skvělý Miller

Libereckým chvíli trvalo, než se z inkasovaného gólu oklepali, ještě před poločasem však mohli srovnat. Těsně před hvizdem sudího se jako lasička mezi hostujícími obránci protáhl do pokutového území z levé strany Breznaník, ale jeho ránu Miller lehce vyrazil a nikdo z dobíhajících Severočechů na míč nedosáhl.

Po změně stran Liberec měl jasnou převahu, ale dlouho se nemohl dostat do vyložené příležitosti. Přesnost v blízkosti pokutového území totiž domácím chyběla. A kdyby Janíček hlavičkující po rohu těsně nad branku zamířil lépe, zřejmě by sobotní tajenku pod Ještědem rozřešil. Neuspěl, a tak Liberec dál žil naději na srovnání.

Blizoučko k němu měl v 78. minutě Rabušic, když si mazaně zaběhl za obranu a šel sám na Millera, ale boleslavský gólman tasil další parádní zákrok. Pět minut před koncem pak udržel Liberec nad vodou brankář Bičík, když vyškrábl lob Mareše a dobíhající Kúdela pálil z ostrého úhlu jen do tyče.

A Liberec si nabídnuté šance vážil. Vrhnul všechny síly do útoku a v nastavení zápas zvrátil. Nejprve vyrovnal Gebre Selassie parádní trefou zpoza velkého vápna, šokující zvrat pak dovršil gólem přesně k pravé tyči Millerovy svatyně Bosančič, a tak Mladá Boleslav na jaře poprvé ztratila body.

20. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:1)
Branky: 90+3. Gebre Selassie, 90+3. Bosančič - 30. Kúdela. Rozhodčí: Paták - Jiřík, Gallo. ŽK: Šírl, Kulič, Ščuk, Mareš. Diváci: 4358.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič (79. Bosančič), Polák, Fleišman - Vácha, Janů (64. Hadaščok) - Šural, Štajner, Breznaník - Rabušic (79. Musiol). Trenér: Šilhavý.
Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Janíček, Šírl - Zahustel, Kúdela, Ščuk - Fillo (61. Štohanzl), Kulič (90. Táborský), Chramosta (69. Mareš).

Reklama

Související témata: